ORGANISATIE

TOP Week en TOP Winter Week worden georganiseerd door Stichting Tilburg Orientation Program (TOP). De stichting wordt bestuurd door het TOP Bestuur. Een bestuur dat bestaat uit zeven enthousiaste studenten die zich een jaar lang inzetten om voor de aankomende studenten van Tilburg een geweldige introductieweek neer te zetten. Vanaf maart gaan ook 13 commissieleden meehelpen in de organisatie. Tijdens de week komen hier nog 30 “Supers” (oud organisatie), een TOP Crew van ongeveer 25 mensen en 450 mentoren bij. In totaal zijn er zo’n 550 studenten betrokken bij de mooiste week van Tilburg; TOP Week is voor en door studenten georganiseerd! 

Wil je meer informatie over de organisatie van TOP Week? Hieronder kun je meer informatie vinden per categorie. 

TOP Bestuur

Het TOP bestuur is een team van zeven enthousiaste studenten dat een jaar lang bezig is met de organisatie van twee introductieweken. Het bestuursjaar loopt van 1 oktober tot 30 september. Het bestuur is al vanaf oktober bezig met de organisatie van TOP Winter Week (instroom februari) en TOP Week (instroom augustus). Vanaf maart wordt het bestuur ondersteund door 13 commissieleden. Deze tijd en de hulp van de commissieleden heb je ook echt nodig, want het niet niks om een vijfdaags evenement voor ruim 3.500 eerstejaars neer te zetten. Een bestuursjaar bij Stichting TOP is dé kans om een jaar lang te ervaren hoe is het is om samen met zes medestudenten een stichting te besturen en het grootste studentenevenement van Tilburg te organiseren!

Het TOP Bestuur bestaat uit:
– Chairman: Suzanne Pluym
– Vice-Chairman/Secretary: Féline de Vries
– Treasurer: Florentijn van de Goor
– Logistics Manager: Britt Moeskops
– Event Manager: Kim de Wilde
– Internal Affairs: Joep Hurkmans
– External Affairs: Evy van Bree

TOP Commissies

Samen met het TOP Bestuur zorgen de commissieleden ervoor dat TOP Week elk jaar weer een groot succes wordt! Als commissielid begin je vanaf maart. In de periode maart t/m juni ben je als commissielid parttime bezig. Het is daardoor goed te combineren met jouw studie. In de maanden juli en augustus ben je fulltime bezig als commissielid. Alle commissieleden bij stichting TOP zitten niet in één commissie maar in twee commissies. Dit biedt een welkome afwisseling tussen de werkzaamheden en op deze manier leer je verschillende mensen kennen.

TOP commissies zijn in vele opzichten anders dan andere commissies. Je solliciteert namelijk om onderdeel te worden van de TOP organisatie, waarin je met zijn allen gezamenlijk toewerkt naar het hoogtepunt van het jaar; TOP Week. Je helpt als volwaardig lid van de organisatie mee om het grootste studentenevenement in Tilburg neer te zetten. Het aantal puzzelstukjes wat in elkaar moet passen bij het organiseren van een groot evenement is enorm. Daarbij krijg je te maken met veel externe partijen. Je krijgt zodoende veel verantwoordelijkheden en genoeg uitdagingen! Je zult jezelf niet alleen tegenkomen en ontwikkelen als persoon door het werken in een echte organisatie en uitdagende omstandigheden, maar ook heb je de ruimte om kennis en skills van je studie toe te passen in de praktijk.

Heb jij interesse in een commissietijd bij Stichting Tilburg Orientation Program of wil je meer informatie? Klik dan hier of mail dan naar top@tilburguniversity.edu.

TOP Crew

Altijd al een groot evenement van achter de schermen mee willen maken? Dit is je kans!

Afgelopen jaren hebben wij gewerkt met een grote groep vrijwilligers van ongeveer 250 man. Maar dat gaat dit jaar veranderen! Dit jaar kun jij bij TOP Crew horen, die uit een kleine groep studenten zal bestaan. Als TOP crewlid ben je actief achter de schermen van hét grootste studentenevenement van Brabant. Je levert een belangrijke organisatorische bijdrage aan TOP Week. Elk crewlid heeft zijn/haar eigen taken en verantwoordelijkheden, en wordt opgenomen in het draaiboek. Je helpt bijvoorbeeld bij op- en afbouw van evenementen, verstrekt informatie aan partijen en helpt met logistieke werkzaamheden.

De TOP organisatie 2020 is al even bezig, maar TOP Week is niet mogelijk zonder de inzet van crewleden! Wil je TOP Week van de andere kant meemaken? Meld je dan aan voor TOP Crew en wees onderdeel van een enthousiast team vol doorzetters!

Taken
Als crewlid heb je verschillende taken. Hierbij kun je denken aan de volgende zaken:
– Inschrijven van TOP deelnemers en mentoren;
– Helpen bij op- en afbouw van verschillende activiteiten tijdens TOP Week;
– Het uitdelen van lunch en avondeten;
– Muntverkoop;
– Logistieke werkzaamheden;
– Barwerkzaamheden.

Voordelen
Als je crewlid bent tijdens TOP Week, doe je dat zeker niet voor niets. Niet alleen is het interessant om de organisatie van zo’n groot evenement van dichtbij mee te maken, het brengt ook leuke voordelen met zich mee. Als TOP crew:
– Ontvang je een vergoeding van 100 euro voor jouw werkzaamheden tijdens TOP Week;
– Ben je nauw betrokken bij de organisatie van de introductieweek in Tilburg voor 4.000 studenten en beleef je TOP Week vanaf de andere kant;
– Leer je veel nieuwe mensen kennen tijdens verschillende sociale activiteiten voorafgaand aan TOP Week, waaronder de andere crewleden;
– Wordt er speciaal voor jullie een Crewdag georganiseerd (zodat je de organisatie en elkaar leert kennen);
– Krijg je gratis eten en drinken tijdens je shifts;
– Ben je aanwezig bij de legendarische TOP Cantus;
– Heb je toegang tot alle evenementen gedurende de hele week;
– Krijg je een TOP crew shirt;
– Ben je betrokken bij TOP Week, ook als je niet de gehele week wil of kan meemaken.

Als crewlid ben je alleen tijdens TOP Week actief, waarbij je werkt in een aantal shifts. De TOP crew wordt voorafgaand aan TOP Week in kleine groepen ingedeeld, zodat je tijdens de week zelf zoveel mogelijk samenwerkt met dezelfde mensen en deze dus kunt leren kennen. Je kunt hierbij aangeven dat je in een groep ingedeeld wil worden samen met een vriend of vriendin.

Alle crewleden krijgen de shift van de registratie op maandag en de shift van de cantus op woensdag. Daarnaast heb je nog een aantal shifts tijdens de week. Er bestaan twee shifts: een ochtend- en middag shift en een middag- en avondshift. Voor het begin van de week ontvang je een draaiboek waarin staat welke shifts je hebt en wat je werkzaamheden per shift zijn. Ook zullen we het draaiboek gezamenlijk doornemen met de gehele organisatie. Alles gaat dus in overleg.

Samen met de crewleden en de rest van de organisatie kun je van alle evenement in TOP Week genieten. Buiten de uren dat je meehelpt, kun je namelijk naar de verschillende evenementen gaan en een fantastische TOP Week beleven! Heb je vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar top@tilburguniversity.edu.

Supers

Supers zijn oud-organisatieleden die met grote enthousiasme meehelpen tijdens de TOP Week. Elke dag zorgen zij er voor dat materialen op hun plek komen en helpen zij de organisatie met het opbouwen van evenementen. Ook zorgen ze dat de lunch op zijn plek komt en de afvalverwerking in de praktijk goed verloopt. En nog veel meer! Supers verzorgen daarnaast de legendarische TOP Dans. Je kunt de Supers herkennen aan hun roze T-shirts.

Raad van Toezicht

Het TOP bestuur wordt gecontroleerd door de Raad van Toezicht. Deze controleert de verslagen en de begrotingen. Het TOP bestuur ontvangt advies van de Raad van Toezicht voordat deze tot actie overgaat. De Raad van Toezicht bestaat dit jaar uit de volgende personen:


– Hedvig Niehoff
Directeur van de afdeling Marketing & Communicatie
– Anja Opdenbeeck
Directeur Financiën en Bedrijfsvoering van Tilburg Law School
– Hans Gielen
Adjunct-Directeur van de afdeling Academic Support
– Edwin Hendriks
Financieel Expert
– Niels van de Ven
Juridisch expert
– Jeroen Zevenbergen
Afgevaardigde van Stichting TOP