TOP Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die in september starten met hun studie aan Tilburg University, Fontys of Avans en vindt plaats van 19 augustus tot en met 23 augustus 2024. In deze week leer je jouw medestudenten, de stad Tilburg en het leven van een student kennen. TOP Week is zo de beste start van jouw studententijd in Tilburg!

Tijdens TOP Week word je in een groep van ongeveer 20 studenten geplaatst. De groepjes worden ingedeeld op studie zodat je meteen je medestudenten kan leren kennen. De groepjes worden begeleid door TOP Mentoren, dit zijn studenten die al langer in Tilburg studeren. Zij zorgen ervoor dat je gedurende de week Tilburg, en alles wat zij te bieden heeft, leert kennen. Elk jaar wordt Tilburg eind augustus overgenomen door de ongeveer 4500 studenten die deelnemen aan TOP Week. 

Meer weten over TOP Week? Lees hieronder antwoorden op veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Algemeen


Wat is TOP Week?

TOP Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die in september starten met hun studie aan Tilburg University, Fontys of Avans. Alle nieuwe bachelor, (pre-)master en exchange studenten kunnen deelnemen. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van het leren kennen van je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken.

Wat is het programma van TOP Week?

Het programma van TOP Week 2024 vind je bovenaan deze pagina! Houd ook onze Instagram-pagina in de gaten voor meer informatie over alle TOP Activiteiten!

Wie organiseert TOP (Winter) Week?

TOP (Winter) Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur dat zich het hele jaar inzet om twee introductieweken neer te zetten (in januari en augustus). Daarnaast wordt het bestuur in de periode van maart tot en met augustus ondersteund door 13 commissieleden die zich hard inzetten om een geweldige introductieweek neer te zetten. Wil je meer over ons weten? kijk onder het kopje “Organisatie”!

Moet ik aan het gehele programma deelnemen?

Niets moet en alles mag deze week, er zijn namelijk geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk over je nieuwe studentenstad te leren kennen.

Waar kan ik terecht bij intimidatie of seksueel geweld?

Mocht er een situatie ontstaan waarbij seksueel geweld wordt gebruikt, zorg dan dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de volgende instanties:

Vertrouwenspersoon van Tilburg University: https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/gedrag-integriteit/vertrouwenspersonen

Politie: 112 voor noodsituaties, 0900-8844 indien er geen noodsituatie is

Centrum voor Seksueel geweld: 0800-0188 (anoniem en gratis te bellen)

Deze telefoonnummers zijn 24/7 beschikbaar!

Voor wie is TOP Week?

TOP Week is voor alle nieuwe bachelor, (pre-)master en exchange studenten die in september starten met hun studie aan Tilburg University, Fontys of Avans.

Wanneer is TOP Week?

TOP Week vindt plaats van 19 augustus tot en met 23 augustus 2024.

Wat is een (Studie) Programma Introductie?

De (Studie) Programma Introducties worden door de faculteiten van Tilburg University georganiseerd. Hier ontvang je alle informatie over studeren en het onderwijsprogramma van jouw opleiding. Zo krijg je onder andere praktische informatie over de digitale leeromgeving, de faciliteiten die aanwezig zijn op de universiteit en waar je terecht kunt met vragen of problemen. De (Studie) Programma Introducties zijn verplicht voor studenten die aan Tilburg University gaan studeren en worden dus niet georganiseerd door TOP. Voor vragen over de (Studie) Programma Introducties kun je terecht bij jouw faculteit.

Moet ik zelf een slaapplek regelen tijdens TOP Week?

Als je nog geen kamer in Tilburg hebt, is dat geen probleem. Je mentoren zorgen ervoor dat je tijdens de TOP Week een slaapplek hebt. Zodra je mentoren je contactgegevens hebben ontvangen en een groepschat hebben aangemaakt, regelen zij slaapplekken voor iedereen in het huis van de mentor of in dat van een ander groepslid. Heb je op maandagochtend een volle tas met spullen bij je en moet je nog naar je Studie Programma Introductie? Geen zorgen. Je kunt je bagage achterlaten in een bagagedepot in het Tilburg University Sports Center nadat je je hebt ingeschreven. Je kunt je bagage daarna weer ophalen.

Welk alcohol- en drugsbeleid wordt er door TOP gehanteerd?

Het alcohol- en drugbeleid van TOP is volledig in lijn met de regels van de Nederlandse overheid. Dat betekent dat alcoholische dranken niet verkocht zullen en mogen worden aan studenten onder de 18 jaar. Daarnaast zijn drugs ten strengste verboden. Indien je betrapt wordt op het gebruik van drugs, word je uitgesloten van alle evenementen en zullen wij aangifte doen bij de politie. Bij medische bedreigende situaties door drugsgebruik zullen wij bovenstaande regels hanteren en 112 bellen. Je zult dan niet worden gearresteerd omdat drugsgebruik niet volledig verboden is in Nederland.

Registratie & Betaling


Hoe doe ik mee aan TOP Week?

Om mee te doen aan TOP Week kan je je inschrijven via de inschrijfpagina.

Wanneer kan ik me inschrijven voor TOP Week?

De inschrijvingen voor TOP Week openen op 3 juni 2024.

Kun je als (pre)-master student meedoen aan TOP Week?

Ja dat kan! TOP Week is onder anderen bedoeld voor (pre-)master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met medestudenten. Tevens zullen twee mentoren die ook in hun (pre-)master fase zitten je begeleiden gedurende TOP Week.

Kun je als ouderejaars studenten nog een keer meedoen aan TOP Week?

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn we elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen met hen het begin van hun studententijd inluiden.

Hoe wordt de groepsindeling gemaakt?

Alle studenten die deelnemen aan TOP Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 20 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent dat je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)masteropleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het juist leuk om nieuwe mensen te leren kennen!


Stond je vraag hier niet tussen?

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.