logo_00000

PROGRAMMA 

TOP Week 2019 is dit jaar van maandag 19 augustus t/m vrijdag 23 augustus. Tijdens deze week ga je kennismaken met alle aspecten die Tilburg aan haar studenten kan bieden. Centraal bij alle activiteiten staat het leren kennen van je studiegenoten aangezien je alle activiteiten samen bezoekt. Daarnaast staan het ontdekken van Tilburg als studentenstad en het levendige studentenleven centraal. De week heeft gevarieerde activiteiten. Zo ga je Tilburg ontdekken door de kroegentocht,  en een Culture Night, leer je de verschillende studie-, sport- en studentenverenigingen kennen, ga je tijdens de Recharge Lunch eten in het groene Spoorpark, kun je genieten van een buitenbioscoop bij Willem II, ga je chillen in het zwembad van Stappegoor en je maakt een Tilburgse TOP Cantus mee.

Check hieronder het programma van vorig jaar voor een impressie van de activiteiten.

Maandag

TOP Week start met de registratie van jou als deelnemer. Nadat je je online hebt ingeschreven ontvang je per e-mail je e-ticket. De informatie over het tijdstip dat je je dient te registeren in het Sports Center van Tilburg University ontvang je vlak voor TOP Week. Tijdens de registratie ontvang je twee bandjes (een deelnemersbandje en een leeftijdsbandje) en het TOP tasje. Deze bandjes heb je nodig tijdens de hele week, aangezien het je toegangsbewijs is voor alle activiteiten. Tijdens de registratie ontvang je jouw “groepsnummer” (een kleur + nummer). Na de registratie ga je naar het “zoek je groepje” veld waar je mentoren op je wachten. 

Op maandag wordt TOP Week groots geopend met een Kick Off. Alle nieuwe studenten worden welkom geheten door de wethouder van de gemeente Tilburg en de Rector Magnificus van Tilburg University. Deze Kick Off vindt plaats in het centrum van Tilburg. Vanuit de Kick Off ga je met jouw groepje kennismaken met de stad Tilburg door middel van Experience Tilburg. Deze activiteit laat je de verschillende lokale hotspots in Tilburg zien met behulp van een interactief spelelement. Bij de locaties krijgt jouw groepje opdrachten die te maken hebben met de locatie of het gebied, die je moet volbrengen waarmee je punten kunt verdienen. Het beste samenwerkende groepje komt uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Je eindigt met je groepje in de Wagenmakerij (Spoorzone) waar een overheerlijke barbecue staat te wachten. Eén ding is zeker; Experience Tilburg brengt jullie gegarandeerd naar de meest leuke en bijzondere plekken van Tilburg. 

De barbecue vindt plaats in de Wagenmakerij. Je neemt hieraan deel met je groep en buiten staat een team klaar om het avondeten te bereiden. De mentoren kunnen bij het team de barbecue voor het hele groepje ophalen. Zorg ervoor dat je bij je inschrijving duidelijk je allergie- en dieetwensen hebt gegeven. 

TOP-ON is het officiële openingsfeest van TOP Week. Je leert deze avond de TOP dans en diverse artiesten zorgen voor een feestelijke avond. 

 

Dinsdag

Op dinsdag wordt de Decathlon Sports Day met lunch (12:30 – 13:30 uur) in het Leijpark georganiseerd. Tijdens deze middag staan er de meest uiteenlopende partijen met ludieke (opblaas)spellen om jou op kennis te laten maken met alles wat Tilburg jou te bieden heeft. Zo staan er naast de studie-, studenten- en sportverenigingen ook politieke partijen en commerciële bedrijven. 

In de namiddag verplaats je je met je groep naar 1 van de 4 studentenverenigingen. Check van tevoren in de TOP applicatie welke vereniging je gaat bezoeken. Het namiddagprogramma bestaat minimaal uit een rondleiding op de sociëteit, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers om in de namiddag kennis te maken met alle sportverenigingen bij de Olympia Sports Bar. Ook hier bestaat het namiddagprogramma uit minimaal een kennismaking met de sportverenigingen, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten. 

Om je echt thuis te voelen in Tilburg moet je natuurlijk weten wat de stad ’s avonds te bieden heeft. Tijdens de Pub Crawl hebben alle kroegen in het centrum van Tilburg hun kroegen voor jullie opengesteld. Je mentoren ontvangen een kaart met een route die jullie leidt langs zes verschillende studentenkroegen. Let erop dat je op het aangewezen tijdstip aanwezig bent in de betreffende kroegen zodat je je gratis consumptie niet misloopt.

Woensdag

De Recharge Lunch vindt plaats middenin het groen op Tilburg University campus. Je wordt deze ochtend klaargestoomd voor de rest van de dag. Er zijn diverse foodtrucks met een uiteenlopend aanbod aanwezig om te zorgen dat jij een goede bodem legt voor de rest van de dag. 

Als iedereen een goede bodem heeft gelegd met de Recharge Lunch is het tijd voor de enige echte TOP Cantus. Dit is de grootste officiële cantus van Nederland! De TOP Cantus is een zangfestijn, waarbij alle deelnemers van de TOP Week met de Cantusband meezingen onder het genot van drankjes. Laat je verrassen en proef de geweldige sfeer tijdens het hoogtepunt van de TOP Week! Let op: de minimale leeftijd voor deelname aan de TOP Cantus is 18 jaar. Ben je nog geen 18 jaar? Dan verwijzen we je naar de Boozeless Crew voor een fantastisch alternatief. 

Voor de deelnemers die niet geïnteresseerd zijn in de TOP Cantus of jonger dan 18 jaar zijn is een leuke activiteit georganiseerd bij het Sports Center van Tilburg University. Hierbij kun je denken aan glow in the dark volleybal en computergames.

In de namiddag verplaats je je met je groep naar 1 van de 4 studentenverenigingen. Check van tevoren in de TOP applicatie welke vereniging je gaat bezoeken. Het namiddagprogramma bestaat minimaal uit een rondleiding op de sociëteit, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers om in de namiddag kennis te maken met alle sportverenigingen bij de Olympia Sports Bar. Ook hier bestaat het namiddagprogramma uit minimaal een kennismaking met de sportverenigingen, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten. 

Donderdag

Het TOP Festival is de perfecte plek om samen met je TOP groep de middag door te brengen. Kies je ervoor om lekker uit je dak te gaan vlakbij het podium of wil je gewoon relaxen in de prachtige omgeving van de Muzentuin. Daarnaast zijn er een aantal areas waarin de Tilburgse keuken en Tilburgse cultuur in terug komen.

In de namiddag verplaats je je met je groep naar 1 van de 4 studentenverenigingen. Check van tevoren in de TOP applicatie welke vereniging je gaat bezoeken. Het namiddagprogramma bestaat minimaal uit een rondleiding op de sociëteit, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten.

In de namiddag is er een alternatief programma voor Master en Exchange studenten in de luxe skyboxen van het Koning Willem II Stadion. Interessante sprekers in combinatie met overheerlijk eten zijn de perfecte ingrediënten voor een leuk avondprogramma. 

Donderdagavond is het Koning Willem II Stadion hét toneel voor een enorme openluchtbioscoop. Heb je zin om samen met je TOP-groep een avondje te chillen, te genieten van de buitenlucht en onder het genot van een speciaal biertje, drankje en popcorn met duizenden anderen een film te kijken? Kom dan naar de film in het stadion. 

Vrijdag

Op deze laatste dag van de TOP Week ga je zwemmen bij het zwembad Stappegoor. Je kunt overdag rustig bijkomen van de intensieve week, afkoelen in het water en lekker zonnen onder het genot van muziek, zodat je opgeladen bent voor het spetterende eindfeest TOP-OFF. 

Na een week vol feesten wordt het tijd voor wat ontspanning. Sport en Chill is het ideale evenement om bij te komen van de intensieve week en tussendoor eventjes een potje beachvolleybal te spelen. Vergeet vooral je sportkleding en zwemkleding niet en doe mee met één van de sportactiviteiten.

In de namiddag verplaats je je met je groep naar 1 van de 4 studentenverenigingen. Check van tevoren in de TOP applicatie welke vereniging je gaat bezoeken. Het namiddagprogramma bestaat minimaal uit een rondleiding op de sociëteit, avondeten en aanvullende ludieke kennismakingsactiviteiten.

Na een week vol leuke en leerzame activiteiten wordt TOP Week afgesloten met een grandioos eindfeest, de TOP-OFF. Laat zien dat jij alles uit jouw TOP week hebt gehaald door die laatste paar munten uit te geven en nog een keer helemaal uit je dak te gaan!