TOP Week 2020

Dit jaar vindt TOP Week plaats van maandag 24 augustus 2020 tot en met vrijdag 28 augustus 2020.

In verband met de maatregelen rondom COVID-19, wordt TOP Week dit jaar grotendeels digitaal ingestoken. De fysieke activiteiten zullen kleinschalig zijn en in lijn zijn met de richtlijnen van het RIVM. Tijdens TOP Week ontvang je alle informatie over het studentenleven in Tilburg. Dit betekent dat je niet alleen alle studie-gerelateerde informatie ontvangt, maar ook kunt deelnemen aan sociale activiteiten. Via deze sociale activiteiten zal je je medestudenten van jouw studie leren kennen en maak je kennis met alle aspecten van Tilburg als studentenstad. Op deze manier ben je volledig voorbereid op de start van jouw studentenleven! Op deze pagina (zie onderstaand) vind je ook meer informatie over alle programmaonderdelen per dag.

Mocht je niet aanwezig zijn in Tilburg, omdat je bijvoorbeeld in het buitenland woont en in verband met de corona-maatregelen niet naar Tilburg kunt komen, dan kun je alsnog deelnemen aan TOP Week! TOP Week heeft dit jaar een digitaal programma, en waar dat kan zullen er fysieke activiteiten plaatsvinden. Je kunt dus zelfs vanuit huis alle activiteiten bezoeken, en je mentorgroepje ontmoeten. Zo leer je alle aspecten van het Tilburgse studentenleven alsnog op de beste manier kennen!

Let op: er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit programma. Dit programma is onder voorbehoud. Er kunnen nog aanpassingen worden gemaakt aan bijvoorbeeld de tijdsplanning. Informatie over de Programma Introducties ontvang je van de faculteit waaraan je gaat studeren.

Programma per dag

Maandag

Op maandagochtend worden alle nieuwe studenten welkom geheten in Tilburg tijdens een gezamenlijke aftrap van het academisch jaar. Daarna ontvang je studie-gerelateerde informatie in jouw Programma Introductie*. Het is verplicht om bij deze online activiteiten aanwezig te zijn. In de middag en de avond leer je je mentorgroepje kennen door middel van een kennismakingsactiviteit, en een Pubquiz! Het is hier mogelijk om je groepje, op een interactieve manier, online te ontmoeten. Mochten de maatregelen het toelaten, dan is er ook een mogelijkheid om fysiek met je groepje samen te komen. 

Dinsdag

In de ochtend krijg je informatie over jouw studie in de Programma Introductie*. Het is verplicht om hier online bij aanwezig te zijn. Wil je actief worden naast je studie, of gewoon kennis maken met studenten die dezelfde interesses hebben? Bezoek dan de Explore 013 Online Fair! Hier kun je kennis maken met alle studenten-, studie- en sportverenigingen die Tilburg als studentenstad rijk is. Dit is een online evenement. Als de maatregelen het toelaten kan deze informatiemarkt ook fysiek plaatsvinden. ’s Avonds kun je kennis maken met een van de vier grote studentenverenigingen in Tilburg tijdens “Meet The Big Four”. Ook hier geldt dat er eventueel fysieke mogelijkheden zijn.

Woensdag

In de ochtend krijg je informatie over jouw studie en Tilburg University in de Programma Introductie*. Het is verplicht om hier online bij aanwezig te zijn. In de middag kun je alle hotspots bekijken die Tilburg rijk is tijdens de stadstour. Je zal op een digitale manier Tilburg kunnen ontdekken. Mochten de maatregelen het toelaten, dan zal je waarschijnlijk ook de stad samen met je groepje kunnen leren kennen. Hierna volgt er weer een “Meet The Big Four”, waar je kennis kunt maken met een van de vier grote studentenverenigingen in Tilburg. Ook hier geldt dat er eventueel fysieke mogelijkheden zijn. In de avond volgt de beroemde TOP Cantus. Dit jaar digitaal, maar zeker even spectaculair! Je kan de cantus digitaal met je groepje volgen. Als de maatregelen het toelaten, kan je (fysiek) samen met je mentorgroepje het glas heffen op jouw nieuwe studentenleven in Tilburg!

Donderdag

‘s Ochtends vindt er wederom een online Programma Introductie* plaats. Hierna kun je jouw sportieve kant laten zien en kennismaken met de studentensportverenigingen tijdens de Sports Class. Je kunt thuis een online sportles volgen. Als de maatregelen het toelaten, is er ook een mogelijkheid om fysiek bij het Tilburg University Sports Center een les te volgen. In de middag kun je weer kennis maken met een van de vier studentenverenigingen tijdens “Meet The Big Four”. Ook hier geldt dat er eventueel fysieke mogelijkheden zijn. We sluiten de dag af met een Symposium, waar actuele onderwerpen worden toegelicht van verschillende kanten, waaronder wetenschappelijk en sociaal.

Vrijdag

Vrijdag staat volledig in het teken van TOP-activiteiten. ‘s Ochtends kun je jouw skills nog verder ontwikkelen in verschillende online workshops. Hierna kun je voor de laatste keer kennis maken met een van de vier studentenverenigingen in Tilburg. Na het laatste “Meet The Big Four” kan je al jouw vragen stellen aan alle studenten-, studie-, en sportverenigingen. In dit online vragenuurtje heb je de mogelijkheid om de vereniging naar jouw interesse nog beter te leren kennen, en actief te worden in het Tilburgse studentenleven! Op deze manier kun je jouw studententijd naar een nog hoger niveau tillen. TOP Week sluiten we af met een knallend online TOP festival! Als de maatregelen het toelaten, kun je samen met jouw medestudenten het festival volgen en zo jouw studentenleven inluiden!

* Programma Introducties worden niet georganiseerd door TOP Week. Deze worden georganiseerd door de faculteit waaraan je gaat studeren en zijn verplicht om bij te wonen. Meer informatie over de PI ontvang je van Tilburg University.

Nog vragen?

Stuur ons een berichtje!