TOP Week 2021

Let op: TOP Week is geen meerdaags evenement. De exacte invulling is daardoor nog onzeker. TOP Week 2021 gaat in ieder geval hoe dan ook door met fysieke activiteiten.

TOP Week 2021 zal plaats vinden van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus. Dit is de week voordat de colleges beginnen. Samen met de medestudenten van jouw studie maak je kennis met alle aspecten van het studentenleven in Tilburg.

Als je gaat beginnen aan een studie aan één van de hogescholen of aan de universiteit in Tilburg kan je meedoen aan TOP Week! Tijdens TOP Week krijg je elke avond een overheerlijk diner en krijg je minimaal 3 keer lunch tijdens TOP Week. Daarnaast krijg je toegang tot alle activiteiten die TOP Week organiseert en krijg je bij de registratie een leuke goodie bag! De inschrijfkosten voor TOP Week zijn €75,-.

Naar aanleiding van de persconferentie op 9 juli, zijn er veranderingen over in welke TOP Week 2021 doorgaat. Op dit moment wordt er gewerkt met twee hoofd scenario’s. In beide scenario’s wordt gebruikt gemaakt van het “Testen Voor Toegang” systeem (zie uitleg onderaan). Daarbij zullen we het beleid hanteren dat de overheid op het moment van TOP Week voert. Wanneer er meer duidelijkheid is over welk scenario er gehanteerd zal worden, zal dit gelijk worden gecommuniceerd op de sociale media kanalen.

Het geplaceerde scenario: 

Als de huidige maatregelen blijven gelden, zullen we gaan werken met een geplaceerd scenario. Alle feesten zullen doorgaan, sommigen daarvan op een alternatieve manier. Activiteiten zullen plaatsvinden in shifts zodat iedereen de kans krijgt om te komen feesten! Het gecommuniceerd programma zal daarbij nagenoeg niet veranderen. Er wordt enkel langer de tijd genomen om activiteiten veilig te laten plaatsvinden. Dit betekent dat iedereen de kans krijgt om verenigingen en andere partijen te leren kennen tijdens de “Explore 013 Fair” in het Leijpark, een hapje te gaan eten bij de studentenverenigingen tijdens “Meet the Big Four” en alle feesten van TOP Week bij te wonen?

Wat betekent een geplaceerd scenario? 

Het geplaceerde scenario houdt in dat er gewerkt wordt met Testen voor Toegang en met doorstroom evenementen. Daarbij gelden enkele eisen en restricties. 

Een activiteit met Testen voor Toegang:

 • Alle deelnemers en mentoren kunnen een QR code laten zien (hieronder uitgelegd) voor binnenkomst.
 • Iedereen moet aan een tafel zitten. Zittend aan de tafel hoef je geen 1.5 meter afstand te houden.
 • De capaciteit is kleiner waardoor we in shifts gaan werken zodat iedereen naar dezelfde evenementen kan.

Een doorstroom activiteit:

 • Je hoeft geen QR code te laten zien bij binnenkomst.
 • Tijdens deze activiteit moet er 1.5 meter afstand gehouden worden.
Het geplaceerde scenario voor TOP Week 2021

Niet-geplaceerde scenario:
Als tijdens de persconferentie van 13 augustus wordt aangekondigd dat de oorspronkelijke versoepelingen van voor 9 juli weer mogen gelden, zal er worden gewerkt met dit scenario. De uitleg over deze onderdelen is terug te vinden via onze website.


Wat betekent een niet-geplaceerd scenario?
Bij binnenkomst moet je je persoonlijke QR-code laten zien (uitleg over de QR-code volgt onder het kopje “Testen voor Toegang”)

 • Je hoeft geen 1.5 meter te houden
 • Aan tafels zitten is niet noodzakelijk
 • Activiteiten vinden niet in shifts plaats
Niet-geplaceerde scenario TOP Week 2021

Maandag

Registratie

Tijdens de registratieochtend kom je voor het eerst in contact met je groepje. Hier leer je je medestudenten kennen en de mentoren die je de hele week zullen begeleiden. De tijd waarop je aanwezig dient te zijn, wordt later gecommuniceerd.

Diner

Geniet van heerlijke burgers met je groepje!

TOP ON

‘S avonds is het tijd voor het allereerste feest van TOP Week 2021: TOP ON! Dans en zing mee met de deuntjes van de verschillende artiesten die komen optreden tijdens het openingsfeest.

Symposium

Voel jij ook dat eindelijk ‘los’ mag, dat er na ruim een jaar van beperkingen ineens weer mogelijkheden zijn? En ben je benieuwd wat dat met jou en de samenleving doet? Begint het te bruisen of raak je juist verlamd door alle mogelijkheden? Kom dan naar dit event van Studium Generale waar wetenschappers en andere verrassende  sprekers hun licht laten schijnen over ‘Lust for Life’ en je als toetje ook nuttige tips geven om het meeste te halen uit de TOP Week en uit het studentenleven.

Dinsdag

Sportklasjes

Leer de verschillende studenten sportverenigingen kennen tijdens deze sportieve ochtend. Er zijn in totaal 23 studenten sportverenigingen dus er is genoeg aanbod!

Explore 013 fair

Tijdens de Explore 013 Fair leer je allerlei organisaties kennen door middel van spellen, denk aan studie- en studentenverenigingen, maar ook lokale kroegen of grote bedrijven. Naast de kraampjes kun je op deze dag verschillende leuke spellen doen met je groepje. Trotseren jullie de stormbaan? De buikschuifbaan? Blijf jij het langst zitten op de rodeo? Of worden jullie een levende voetbaltafel?

Meet The Big 4

Tilburg heeft vier studentenverenigingen: T.S.C. St. Olof, TSR Vidar, TSV Plato & I*ESN Tilburg. Tijdens Meet The Big 4 leer je alles over deze verenigingen en wat ze te bieden hebben.

(Pre-) Master Diner

Deze activiteit is speciaal voor pre-master en masterstudenten. Leer verschillende mede-studenten kennen en verbreed je netwerk!

Night at the Museum

Tilburg staat ook wel van oudsher bekend als de textielstad van Nederland. Wil je een avond cultuur snuiven en even net wat anders? Kom dan naar Night at the Museum bij het textielmuseum en ontdek de geschiedenis van de textielarbeid en daarnaast moderne exposities.

Pub Paradise

Duik in het nachtleven van Tilburg en leer verschillende kroegen kennen die Tilburg te bieden heeft.

Woensdag

Recharge lunch

Even bijkomen? Geniet van een heerlijke lunch voordat de legendarische TOP Cantus gaat plaatsvinden.

TOP Cantus

Een van de bekendste activiteiten van TOP Week is de TOP Cantus. Deze cantus is de grootste Cantus van Nederland met maar liefst 4500 deelnemers. Het is een traditionele Nederlandse activiteit, die elke student minstens een keer mee zou moeten maken in hun studentenleven. Je zit aan lange tafels, zingt liedjes, drinkt bier en leert je medestudenten kennen.

Boozeless Crew

De “Boozeless Crew” is een culturele activiteit die naast de TOP Cantus plaatsvindt. Deze activiteit is bedoeld voor studenten die jonger zijn dan 18 jaar of die graag aan iets anders dan een cantus willen deelnemen. TOP heeft ervoor gezorgd dat bij deze activiteit binding en het leren kennen van je medestudenten door middel van een leuke buiten- of binnen middagactiviteit hoort. Op een leuke locatie kunnen studenten kiezen uit verschillende interactieve spellen of workshops.

Meet The Big 4

Tilburg heeft vier studentenverenigingen: T.S.C. St. Olof, TSR Vidar, TSV Plato & I*ESN Tilburg. Tijdens Meet The Big 4 leer je alles over deze verenigingen en wat ze te bieden hebben.

Donderdag

TOP Festival

Op de donderdagmiddag staat het grote TOP Festival op het programma. Tijdens dit festival in de muzetuin kun je genieten van verschillende drankjes en artiesten die komen optreden.

Culture & City Festival

Even iets anders dan een druk festival? Kom dan langs bij het Culture & City Festival om meer te weten te komen over cultuur en de stad Tilburg.

(Pre-) Master Diner

Deze activiteit is speciaal voor pre-master en masterstudenten. Leer verschillende mede-studenten kennen en verbreed je netwerk!

Meet The Big 4

Tilburg heeft vier studentenverenigingen: T.S.C. St. Olof, TSR Vidar, TSV Plato & I*ESN Tilburg. Tijdens Meet The Big 4 leer je alles over deze verenigingen en wat ze te bieden hebben.

Vrijdag

Into The Waves

Bijkomen van een intense week vol feest? Kom ontspannen bij deze unieke activiteit. Deze activiteit zit vol verrassingen die later nog bekend gemaakt gaan worden.

Workshops

Tijdens TOP Week worden ook verschillende workshops aangeboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LinkedIn training. Een rustige maar leerzame activiteit op de laatste middag van TOP Week 2021.

Meet The Big 4

Tilburg heeft vier studentenverenigingen: T.S.C. St. Olof, TSR Vidar, TSV Plato & I*ESN Tilburg. Tijdens Meet The Big 4 leer je alles over deze verenigingen en wat ze te bieden hebben.

TOP OFF

Het allerlaatste feest van TOP Week 2021. Het betreft een feest met een thema dat later nog bekend gemaakt gaat worden. Ga nog een keer los met je groepje en alle andere mede-studenten.

Testen Voor Toegang
Voor TOP Week zal je een QR code moeten laten zien van de Corona Check App. Met deze QR code kan TOP zien of de deelnemer of mentor besmettelijk is en zodra dit niet het geval is de deelnemer of mentor binnen laten. Je kunt de QR code op 3 manieren krijgen:

 • Je bent twee weken volledig gevaccineerd met een door de EMA goedgekeurd vaccin. Als je gevaccineerd bent willen we je vragen om voor de zekerheid een zelftest te doen.
 • Je bent in de afgelopen 24 uur negatief getest. Deze test kan je inplannen via Testen voor Toegang (www.testenvoortoegang.org).
 • Je bent in de afgelopen 6 maanden positief getest en bent inmiddels niet meer besmettelijk (in het bezit van een herstelbewijs).

Nog vragen?

Stuur ons een berichtje!