logo_00000

PROGRAMMA 

TOP Week 2020 zal plaatsvinden van maandag 17 augustus t/m vrijdag 23 augustus. Tijdens deze week ga je kennismaken met alle aspecten die Tilburg aan haar studenten kan bieden. Centraal bij alle activiteiten staat het leren kennen van je studiegenoten aangezien je alle activiteiten samen bezoekt. Daarnaast staan het ontdekken van Tilburg als studentenstad en het levendige studentenleven centraal. TOP week 2019 had gevarieerde activiteiten. Zo ga je Tilburg ontdekken door de kroegentocht en een Night at the Museum, leer je de verschillende studie-, sport- en studentenverenigingen kennen, ga je tijdens de Recharge Lunch eten in het groene Spoorpark, kun je genieten van een buitenbioscoop bij Willem II, ga je chillen in het zwembad van Stappegoor en je maakt een Tilburgse TOP Cantus mee. 

Voor meer informatie bekijk het programmaboekje

thumbnail_programma-top-week-2019-bachelor-goed
thumbnail_programma-top-week-2019-master-2-goed-1

Twee versies van het programma
Hierboven zie je twee verschillende programma’s van TOP Week 2019. Een versie van het programma is voor alle bachelor, HBO en exchange studenten. De andere versie is voor alle pre-master en master studenten. Beide versies van het programma zijn voor het overgrote deel hetzelfde, maar wijken af op drie momenten in de week. Op maandagmiddag hebben (bijna) alle bachelor en exchange studenten een Programma Introductie. De (pre-)master studenten hebben op dat moment een Kick-Off. Daarnaast hebben (pre-)master studenten een ander namiddagprogramma op dinsdag en donderdag; zij gaan dan niet naar de studentenverenigingen.

Nieuw in het programma: keuzeactiviteiten
Op bepaalde momenten in het programma krijg je de keuze naar welk programma onderdeel je (extra) toe wil gaan. In het programma staan dan twee programma onderdelen op (deels) hetzelfde tijdstip en maak je de keuze om naar één van deze twee onderdelen te gaan. Maar soms kun je het ook met elkaar combineren, dan sluit je bijvoorbeeld later aan bij het andere onderdeel. Op deze manier kun je zelf meer richting geven aan jouw TOP Week! Je kunt ervoor kiezen om met je hele groep naar dezelfde activiteit te gaan of misschien ga je met een aantal van je groepje hier naartoe.

Meeting Point
Op dinsdag tot en met vrijdag van 18:00 uur tot 21:00 uur stelt Hostel Roots zich beschikbaar als het Meeting Point van TOP Week. Heb je na het avondeten geen zin om te blijven hangen bij een studentenvereniging, maar heb je wel zin om rustig een drankje te doen en nieuwe mensen te leren kennen? Kom dan naar Hostel Roots! Zij verzorgen een ideale loungeplek waar je op je gemak wat kan drinken en mensen kunt ontmoeten.

Bekijk de toelichting van ieder programma onderdeel hier:

Maandag 19 augustus

TOP Week start met de registratie van jou als deelnemer in het Tilburg University Sports Center. Nadat je online jezelf hebt ingeschreven, ontvang je per e-mail je e-ticket. In het weekend voor TOP Week ontvang je een e-mail met het tijdstip waarop jij je dient te registreren. Tijdens de registratie ontvang je twee bandjes (een deelnemersbandje en een leeftijdsbandje) en de TOP tas. De bandjes moet je de gehele week omhouden, aangezien het je toegangsbewijs is voor alle activiteiten. Tijdens de registratie ontvang je jouw “groepsnummer” (een kleur + nummer). Na de registratie heb je de mogelijkheid om eventuele bagage af te geven en ga je naar het “zoek je groepje” veld waar je mentoren op je wachten. 

TOP Week 2019 wordt voor de (pre-)masterstudenten groots geopend tijdens de Kick-Off. De Kick-Off vindt plaats in CUBE building op Tilburg University. De Kick-Off zal in het teken staan van het thema ‘How to reach the TOP’. Twee uiteenlopende sprekers zullen hun ervaringen delen en hopen je hiermee te inspireren hoe jij de TOP kunt bereiken. Als de sprekers klaar zijn met hun verhaal zullen er diverse informatiestands aanwezig zijn zodat je erachter kunt komen wat Tilburg allemaal te bieden heeft op carrièregebied.

De eerste avond krijg je avondeten in de Wagenmakerij samen met iedereen die TOP Week loopt, je neemt hieraan deel met je groep. Buiten staat een team klaar om het avondeten te bereiden. Jouw mentoren kunnen daar in één keer voor de hele groep eten halen. Zorg ervoor dat je bij de TOP Registratie duidelijk je allergie- en dieetwensen hebt doorgegeven.

TOP-ON is het officiële openingsfeest van TOP Week in de Koepelhal. Je leert deze avond de officiële TOP dans en diverse artiesten zorgen voor een feestelijke avond. 

 

Dinsdag 20 augustus

Begin de dinsdag sportief met een sportles bij het Tilburg University Sports Center! Er worden maar liefst zeven verschillende sportlesen aangeboden, de fitness is vrij toegankelijk en je kunt een workshop volgen over voeding en fitnesschema's. Let op: voor deze activiteit dien je van te voren jezelf in te schrijven. Schrijf jezelf NU in! 


In de middag wordt er in het Leijpark een dag vol sport en spel georganiseerd. Hier kun je ook met je gehele groep lunchen. Tijdens deze middag staan er de meest uiteenlopende partijen met ludieke (opblaas)spellen om je kennis te laten maken met alles wat Tilburg jou te bieden heeft. Zo staan er naast de studie-, studenten-, en sportverenigingen ook politieke partijen en commerciële bedrijven zoals CoolBlue, Pathé en Douwe Egberts.

In de namiddag ga je als bachelor of exchange student met je groep naar één van de vier studentenverenigingen: Plato, Olof, Vidar of I*ESN. Check van te voren in de TOP applicatie welke vereniging je op welke dag gaat bezoeken. Dit programma bestaat minimaal uit een rondleiding op de sociëteit, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten.

Voor (pre)master studenten wordt er op dinsdag en donderdag in de namiddag een ander programma georganiseerd. Op dinsdag ga je samen met je groep naar RAW. Je gaat met je daar met je groepje barbecueën in de sfeervolle binnentuin in de Spoorzone. Je hebt samen met je groep een eigen barbecue waar je zelf met de grilltang aan de slag mag!

Op dinsdagavond kun je cultuur snuiven bij het TextielMuseum. Zij openen hun deuren speciaal voor jou om je de vaste collecties en tentoonstellingen te laten zien. Het TextielMuseum brengt inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed en biedt educatieve programma’s in een voormalige textielfabriek. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze locatie!

Om je echt thuis te voelen in Tilburg moet je natuurlijk weten wat de stad ’s avonds te bieden heeft. Tijdens de Pub Crawl hebben alle kroegen in het centrum van Tilburg hun kroegen voor jullie opengesteld. Je mentoren ontvangen een kaart met een route die jullie leidt langs verschillende studentenkroegen. Let erop dat je op het aangewezen tijdstip aanwezig bent in de betreffende kroegen zodat je je gratis consumptie niet misloopt.

Woensdag 21 augustus

De Recharge Lunch vindt plaats in het gloednieuwe stadspark van Tilburg: het Spoorpark. Je wordt deze ochtend klaargestoomd voor de legendarische TOP Cantus! Er is een uiteenlopend aanbod aan eten en drinken aanwezig om ervoor te zorgen dat jij een goede bodem legt voor de rest van de dag.

Als iedereen een goede bodem heeft gelegd, is het tijd voor de enige echte TOP Cantus. Dit is de grootste officiële cantus van Nederland! De TOP Cantus is een zangfestijn, waarbij alle deelnemers van de TOP Week met de Cantusband meezingen onder het genot van drankjes. Laat je verrassen en proef de geweldige sfeer tijdens het hoogtepunt van de TOP Week! Let op: de minimale leeftijd voor deelname aan de TOP Cantus is 18 jaar. Ben je nog geen 18 jaar? Dan verwijzen we je naar de Boozeless Crew voor een fantastisch alternatief. 

Ben je nog geen 18 of ben je niet geïnteresseerd in de TOP Cantus? Join the Boozeless Crew! Als lid van deze crew krijg je de mogelijkheid om de nieuwste sensatie van Tilburg te ontdekken, namelijk Doloris Meta Maze! Doloris is een ‘walkthrough’ kunst belevenis met meer dan 40 kamers vol met surrealistische kunst. In het rijk van Doloris bevindt je je in een wereld buiten de wereld die je kent. Terwijl je dubbelzinnig paden volgt, door verborgen achterpootjes glipt, door muren wandelt en langs geheimzinnige objecten komt wordt tijd vloeibaar. Na het vinden van de uitgang kun je genieten van het uitzicht op hun rooftop terrace! LET OP: deze activiteit heeft een beperkt aantal plaatsen. Schrijf jezelf NU in!

In de namiddag ga je met je groep naar één van de vier studentenverenigingen: Plato, Olof, Vidar of I*ESN. Check van te voren in de TOP applicatie welke vereniging je op welke dag gaat bezoeken. Dit programma bestaat minimaal uit een rondleiding op de sociëteit, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten.

Donderdag 22 augustus

Het TOP Festival is de perfecte plek om samen met je TOP groep de middag door te brengen. Het festival wordt op maar liefst twee verschillende locaties gehouden. Kies je ervoor om lekker uit je dak te gaan vlakbij het podium in de Muzetuin, of ga je alle creatieve uitspattingen ontdekken in het Vrijheidspark? Tijdens het TOP Festival heb je de mogelijkheid om wat te eten te kopen bij een van de foodtrucks.

In de namiddag ga je als bachelor of exchange student met je groep naar één van de vier studentenverenigingen: Plato, Olof, Vidar of I*ESN. Check van te voren in de TOP applicatie welke vereniging je op welke dag gaat bezoeken. Dit programma bestaat minimaal uit een rondleiding op de sociëteit, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten.

Je gaat met je groepje eten in een van de meest kenmerkende locaties van Tilburg, het Willem II stadion. Dit is het stadion van de professionele voetbalclub van Tilburg. Je kan hier in een geweldige ambiance rustig genieten van een lekkere maaltijd voordat de Outdoor Cinema op de tribune begint.

Donderdagavond is het Koning Willem II Stadion hét toneel voor een enorme openluchtbioscoop. Heb je zin om samen met je TOP groep een avondje te chillen, te genieten van de buitenlucht en onder het genot van een drankje en popcorn met honderden anderen een film te kijken? Kom dan naar de Outdoor Cinema! 

Op donderdagavond organiseren verschillende studenten-, studie- en sportverenigingen een open feest op allerlei locaties. Maak kennis met het rijke verenigingsleven van Tilburg, of ga gewoon naar een leuk feestje van jouw keuze!

Vrijdag 23 augustus

Op de laatste dag van TOP Week ga je zwemmen bij het zwembad Stappegoor. Je kunt overdag rustig bijkomen van de intensieve week, afkoelen in het water en lekker zonnen onder het genot van muziek, zodat je opgeladen bent voor een spetterende laatste avond. 

Na een week vol feesten wordt het tijd voor ontspanning bij Were Di. Dit is het ideale evenement om bij te komen van de intensieve week en tussendoor een potje beachvolleybal te spelen. Vergeet vooral je sportkleding niet en doe mee met één van de sportactiviteiten, of parkeer jezelf op een van de banken.

In de namiddag ga je met je groep naar één van de vier studentenverenigingen: Plato, Olof, Vidar of I*ESN. Check van te voren in de TOP applicatie welke vereniging je op welke dag gaat bezoeken. Dit programma bestaat minimaal uit een rondleiding op de sociëteit, avondeten en aanvullende kennismakingsactiviteiten.

Na een week vol sociale en recreatieve activiteiten wordt TOP Week afgesloten met een grandioos eindfeest in de Koepelhal, de TOP OFF. Laat zien dat jij alles uit jouw TOP week hebt gehaald door die laatste paar munten uit te geven en nog een keer helemaal uit je dak te gaan!