Frequently Asked Questions

TOP Week is de algemene introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg die starten in September. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, je nieuwe studentenstad en het studentenleven in Tilburg. Ben je benieuwd naar het programma? Klik dan hier.

TOP Week is elk jaar de week voordat het nieuwe collegejaar begint. TOP Week vindt in 2019 plaats van maandag 19 augustus t/m vrijdag 23 augustus.

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. Je kunt je inschrijven van 27 mei t/m 10 augustus. De kosten voor TOP Week zijn € 75,-. Voor dit bedrag heb je toegang tot alle activiteiten in TOP Week, krijg je de hele week avondeten, en krijg je vier keer lunch. Drank is niet inbegrepen en voor eigen rekening.

TOP Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die gaan studeren in Tilburg (Tilburg University, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool). Je kunt deelnemen aan TOP Week als (HBO/WO) bachelor student, als (pre-)master student, als Nederlandse student of als internationale student. TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten.

Centraal bij alle activiteiten staat het leren kennen van je studiegenoten aangezien je alle activiteiten samen bezoekt. Daarnaast staan het ontdekken van Tilburg als studentenstad en het levendige studentenleven centraal. De week heeft gevarieerde activiteiten. Zo ga je Tilburg ontdekken door “Experience Tilburg” en de kroegentocht, leer je de verschillende verenigingen kennen door o.a. namiddagprogramma’s, ga je tijdens de Recharge Lunch eten op de groene campus van Tilburg University, kun je genieten van een buitenbioscoop, en een Tilburgse TOP Cantus.

TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur wat zich het hele jaar inzet aangevuld met verschillende commissies die zich een aantal maanden inzetten om een geweldige TOP Week neer te zetten! Daarnaast wordt Stichting TOP begeleid door Tilburg University en door de Raad van Toezicht. Wil je meer over ons weten, kijk dan bij organisatie.

TOP is de afkorting van Tilburg Orientation Program.

Programma Introductie (PI) wordt vanuit de faculteiten en het International Office geregeld. De PI staat los van de TOP Week. De PI is verplicht voor alle nieuwe studenten, dus ook als je niet aan TOP Week meedoet. Voor meer vragen verwijzen we je door naar de Tilburg University website. 

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. Je kunt je inschrijven van 27 mei t/m 10 augustus. 

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zorgeloos TOP Week in kunt gaan! Hieronder staan de belangrijkste benodigdheden.

E-ticket(s)

Na het afronden van je online inschrijving voor TOP Week, ontvang je een bevestiging van je inschrijving via e-mail. In deze e-mail staat een link naar je e-ticket(s). Ook kun je via je TOP account e-ticket(s) downloaden. Je e-ticket is je bewijs van inschrijving, dus zorg ervoor dat je dit e-ticket uitgeprint of digitaal meeneemt naar de Registratie bij het Sports Center op maandag. Daarnaast kun je ook tijdens de registratie het aantal bestelde credits ophalen met behulp van uitgeprinte e-ticket(s) voor de credits.

Let op: als je een wijziging in je inschrijving hebt aangebracht, dan is de barcode aangepast en moet je het e-ticket opnieuw uitprinten.

Paspoort/ID

Om jezelf te kunnen registreren op maandagochtend heb je naast je e-ticket, ook je paspoort of ID-kaart nodig. Met behulp van je paspoort of ID-kaart controleren we tijdens de gehele TOP week op leeftijd i.v.m. de alcoholwetgeving.

Pinpas/contant geld

Drankjes die je nuttigt tijdens TOP Week zijn voor eigen rekening en kun je betalen met behulp van TOP credits. TOP credits kun je kopen op alle locaties tijdens TOP Week.

Fiets

Tijdens TOP Week kun je niet zonder een fiets omdat de activiteiten verspreid zijn over Tilburg. Je maakt dus veelvuldig gebruik van een fiets om eenvoudig van de ene naar de andere locatie te komen. Je kunt je eigen fiets meenemen (met de auto of trein) of je kunt een OV fiets huren bij het station in Tilburg. Een andere optie is gebruik maken van Swapfiets. Voor een vast bedrag per maand “lease” je een fiets, die het altijd doet / onderhoud inbegrepen. Zie … voor meer informatie.  

Slaapspullen

Mocht je nog geen slaapplek in Tilburg hebben, dan zorgen je mentoren voor een slaapplaats. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Je moet echter wel zelf voor je slaapspullen zorgen, zoals een luchtbed, kussen, slaapzak e.d.

Sport-, zwemkleding en gemakkelijke (sport)schoenen

Op dinsdag wordt Decathlon Sportsday georganiseerd, met opblaas- en waterspellen. Je loopt dus het risico om aardig nat te worden. Het is verstandig om dinsdag dus je sport- en zwemkleding aan te trekken. Daarnaast staat vrijdag Dive & Chill en Sport & Chill op het programma waarbij je jouw sport- of zwemkleding nodig hebt. Ook wordt er tussendoor veel gewandeld, dus comfortabele schoenen zijn essentieel.

Telefoon en oplader

Met je telefoon kun je de TOP applicatie downloaden. Zo heb je altijd het actuele programma van TOP Week bij de hand. Als je een windows telefoon hebt, kan je de applicatie helaas niet downloaden. Je kunt dan langs Headquarters (Burgemeester Brokxlaan 2, Tilburg) om een programmaboekje op te halen.

Regenkleding

Mocht het weer tegenvallen, dan kun je jezelf hier alvast op voorbereiden door een waterdichte jas en eventueel broek mee te nemen.

Zonnebrandcrème

Als het heerlijk weer is, heb je natuurlijk zonnebrandcrème nodig om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Mocht je nog geen slaapplek in Tilburg hebben, dan zorgen je mentoren voor een slaapplaats. Je
moet echter wel zelf voor je slaapspullen zorgen.

Als je toch niet meer mee kunt doen aan TOP Week, terwijl je jezelf al wel hebt ingeschreven moet je je afmelden. Doe je dit voor 5 augustus 2019, dan krijg je de gehele bedrag terug. Bij afmelding tussen 5 en 11 augustus krijg je de helft van het inschrijfgeld retour. Als je je afmeldt na 11 augustus, heb je helaas geen recht meer op teruggave van het inschrijfgeld.

Mocht je niet bij de registratieochtend aanwezig kunnen zijn, dan moet je je bandje ophalen op het Headquarters. Deze bevindt zich in de koepelhal bij de Spoorzone. Het is wel noodzakelijk dat je van tevoren een e-mail stuurt naar topregistratie@tilburguniversity.edu wanneer je je bandje komt ophalen. Vergeet je e-ticket en een geldig legitimatiebewijs niet mee te nemen.

Ja, TOP Week is ook voor Master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met mede Master studenten en twee mentoren die ook in hun Master fase zitten. Voor de Master groepen is er op onderdelen een aangepast programma.

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn wij elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen het begin van hun studententijd inluiden of enthousiaste vrijwilligers die ons in TOP Week helpen bij activiteiten. Dus wil je nog een keer meedoen? Schrijf je dan vooral in als mentor of help mee als vrijwilliger!

Je kunt je vanaf 27 mei 2019 via de website inschrijven als vrijwilliger voor TOP Week. Je moet je voor minimaal twee activiteiten inschrijven als vrijwilliger.

De mentorregistratie is open van 25 maart t/m 7 april 2019. We zien je inschrijving graag tegemoet!

De data van de voorbereidingsdagen in 2019 zijn nog niet bekend. Als je mentor of reserve mentor bent ontvang je een e-mail van topmentoren@uvt.nl met de datum van jouw voorbereidingsdag.

Niets moet en alles mag deze week, dus er zijn geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk te zien!

Ja, dat kan! Je kunt je vooraf gewoon inschrijven op de website. Je moet dan wel doorgeven dat je later aankomt. Stuur een e-mail naar top@tilburguniversity.edu.