Frequently Asked Questions

TOP Week is de algemene introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg die starten in September. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, je nieuwe studentenstad en het studentenleven in Tilburg. Ben je benieuwd naar het programma? Klik dan hier.

TOP Winter Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die gaan studeren in Tilburg. Deze week is speciaal georganiseerd voor exchange studenten en studenten die in februari starten met hun studie. TOP Winter Week vindt plaats van dinsdag 21 januari tot en met vrijdag 24 januari 2020. 

Om mee te doen aan TOP Winter Week moet je je inschrijven via de website.  De kosten voor TOP Winter Week zijn € 45,-. Voor dit bedrag heb je toegang tot alle activiteiten in TOP Week, krijg je de hele week avondeten. Drank en lunch is niet inbegrepen en voor eigen rekening.

TOP Winter Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die gaan studeren in Tilburg. Je kunt deelnemen aan TOP Winter Week als (HBO/WO) bachelor student, als (pre-)master student, als Nederlandse student of als internationale student. TOP Winter Week wordt georganiseerd door en voor studenten.

Centraal bij alle activiteiten staat het leren kennen van je studiegenoten aangezien je alle activiteiten samen bezoekt. Daarnaast staan het ontdekken van Tilburg als studentenstad en het levendige studentenleven centraal. De week heeft gevarieerde activiteiten. Zo ga je Tilburg ontdekken door de kroegentocht, leer je de verschillende studie-, sport- en studentenverenigingen kennen en je maakt een Tilburgse TOP Winter Cantus mee.

TOP Winter Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur wat zich het hele jaar inzet aangevuld met verschillende commissies die zich een aantal maanden inzetten om een geweldige TOP Week neer te zetten! Daarnaast wordt Stichting TOP begeleid door Tilburg University en door de Raad van Toezicht. Wil je meer over ons weten, kijk dan bij organisatie.

Om mee te doen aan TOP Winter Week moet je je inschrijven via de website. De inschrijvingen zijn open t/m 12 januari 2020.

Ja, TOP Winter Week is ook voor (pre-)master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met mede (pre-)master studenten en twee mentoren die ook in hun (pre-)master fase zitten. 

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn wij elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen het begin van hun studententijd inluiden. Schrijf je in vanaf 23 december! 

Als je toch niet meer mee kunt doen aan TOP Winter Week, terwijl je jezelf al wel hebt ingeschreven moet je je afmelden. Doe je dit voor 1 januari 2020, dan krijg je het gehele bedrag terug. Bij afmelding tussen 1 en 14 januari 2020 krijg je de helft van het inschrijfgeld retour, aangezien er reeds kosten zijn gemaakt. Als je je afmeldt na 14 januari 2020, heb je helaas geen recht meer op teruggave van het inschrijfgeld.

Heb je nog geen kamer in Tilburg? Geen probleem! Je mentoren zorgen ervoor dat je een slaapplek hebt in Tilburg. Op de eerste dag van TOP Winter Week, na de registratie, regelen de mentoren voor iedereen een slaapplek. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Neem wel slaapspullen mee als je zelf nog geen kamer hebt. 

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zorgeloos TOP Week in kunt gaan! Hieronder staan de belangrijkste benodigdheden.

E-ticket(s)

Na het afronden van je online inschrijving voor TOP Winter Week, ontvang je een bevestiging van je inschrijving via e-mail. In deze e-mail staat een link naar je e-ticket(s). Ook kun je via je TOP account e-ticket(s) downloaden. Je e-ticket is je bewijs van inschrijving, dus zorg ervoor dat je dit e-ticket uitgeprint of digitaal meeneemt naar de Registratie bij het Sports Center op dinsdag. Daarnaast kun je ook tijdens de registratie het aantal bestelde credits ophalen met behulp van uitgeprinte e-ticket(s) voor de credits.

Let op: als je een wijziging in je inschrijving hebt aangebracht, dan is de barcode aangepast en moet je het e-ticket opnieuw uitprinten.

Paspoort/ID

Om jezelf te kunnen registreren op maandagochtend heb je naast je e-ticket, ook je paspoort of ID-kaart nodig. Met behulp van je paspoort of ID-kaart controleren we tijdens de gehele TOP week op leeftijd i.v.m. de alcoholwetgeving.

Pinpas/contant geld

Drankjes die je nuttigt tijdens TOP Winter Week zijn voor eigen rekening en kun je betalen met behulp van TOP credits. TOP credits kun je kopen op alle locaties tijdens TOP WinterWeek.

Fiets

Tijdens TOP Week Week kun je niet zonder een fiets omdat de activiteiten verspreid zijn over Tilburg. Je maakt dus veelvuldig gebruik van een fiets om eenvoudig van de ene naar de andere locatie te komen. Je kunt je eigen fiets meenemen (met de auto of trein) of je kunt een OV fiets huren bij het station in Tilburg. 

Slaapspullen

Mocht je nog geen slaapplek in Tilburg hebben, dan zorgen je mentoren voor een slaapplaats. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Je moet echter wel zelf voor je slaapspullen zorgen, zoals een luchtbed, kussen, slaapzak e.d.

Sportkleding en gemakkelijke (sport)schoenen

Op woensdag wordt de Dutch Culture Market & Sports Afternoon georganiseerd. Het is daarom handig, niet verplicht, om comfortabele sportkleding aan te trekken. Ook wordt er tussendoor veel gewandeld, dus comfortabele schoenen zijn essentieel.

Telefoon en oplader

Met je telefoon kun je de TOP applicatie downloaden. Zo heb je altijd het actuele programma van TOP Winter Week bij de hand. Als je een windows telefoon hebt, kan je de applicatie helaas niet downloaden.

Regenkleding

Mocht het weer tegenvallen, dan kun je jezelf hier alvast op voorbereiden door een waterdichte jas en eventueel broek mee te nemen.

Mocht je niet bij de registratieochtend aanwezig kunnen zijn, dan kan je je nog tot woensdagochtend aanmelden. Dit kan tijdens de Dutch Culture Market and Sports Afternoon. Het is wel noodzakelijk dat je van tevoren een e-mail stuurt naar topregistratie@tilburguniversity.edu, waarin je aangeeft wanneer je langskomt. Vergeet je e-ticket en een geldig legitimatiebewijs niet mee te nemen.

Alle studenten die deelnemen aan TOP Winter Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 20 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent, dat zover dit mogelijk is, je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)master opleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen.

Niets moet en alles mag deze week, dus er zijn geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk te zien!

Ja, dat kan! Je kunt je vooraf gewoon inschrijven op de website. Je moet dan wel doorgeven dat je later aankomt. Het is mogelijk om je bandje op te halen tot en met woensdagochtend 22 januari 2020. Stuur een e-mail naar top@tilburguniversity.edu als je later wil komen.

Om mentor te worden kan je je NU inschrijven via de website van I*ESN. Dit is de volgende link: https://www.iesntilburg.nl/about/mentor/

TOP Goes Green

Stichting TOP focust zich op het verduurzamen van de organisatie en van TOP Week zelf. TOP probeert bewustwording te creëren binnen de organisatie door het implementeren van de volgende punten:

 • Ten opzichte van vorig jaar heeft TOP bijna één miljoen minder pagina’s afgedrukt. Dit hebben we bereikt door zo min mogelijk programmaboekjes te printen en minder papier in de TOP goodie bag te stoppen;
 • De hoeveelheid afval wordt gereduceerd door het uitdelen van lunchkratten in plaats een lunch per persoon verpakt;
 • Al het overgebleven eten gaat naar de voedselbank: Pater Poels;
 • TOP stimuleert alle deelnemers om met de fiets naar de verschillende evenementen te komen tijdens TOP Week. Voor alle studenten die geen fiets hebben wordt er de mogelijkheid geboden om een swapfiets te huren;
 • Alle T-shirts van de TOP Crew worden bedrukt zonder jaartal, op deze manier kunnen de T-shirts meerdere jaren gebruikt worden;
 • TOP werkt voornamelijk samen met bedrijven uit Brabant, op deze manier wordt de lokale economie gestimuleerd;
 • De organisatie gaat iedere dag op de fiets naar kantoor;
 • Iedereen die koffie- of thee drinkt brengt zijn of haar eigen mok mee naar kantoor om zo het gebruik van plastic/papieren bekertjes te vermijden.


Stichting TOP stimuleert ook de deelnemers om bewust met het milieu om te gaan. Wat kan je als deelnemer doen om een duurzamere TOP week te beleven? Wij hebben de volgende suggesties:


 • Neem een herbruikbare waterfles mee die je gedurende week kan vullen bij de verschillende watertappunten;
 • Download de TOP app. Hier vind je alle informatie over TOP week en deze vervangt het geprinte programmaboekje;
 • Ruim al je eigen afval op en stimuleer je groepsleden om dit ook te doen;
 • Probeer zo min mogelijk afval te produceren door pas nieuwe verpakkingen open te maken als er een leeg is en neem eventueel overgebleven eten mee naar huis;
 • Gebruik je fiets om naar alle evenementen te komen tijdens TOP Week.