TOP Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die in september starten met hun studie aan Tilburg University, Fontys of Avans en vindt plaats van 21 augustus tot en met 25 augustus 2023. In deze week help je nieuwe studenten de stad Tilburg en het leven van een student leren kennen. Als TOP Mentor help mee om te zorgen dat TOP Week de beste start is van de nieuwe studenten in Tilburg!

Tijdens TOP Week word je in een groep van ongeveer 20 studenten geplaatst. De groepjes worden ingedeeld op studie zodat je een groepje kunt begeleiden dat een soortgelijke studie als jij doet. Elk jaar wordt Tilburg eind augustus overgenomen door de ongeveer 4500 studenten die deelnemen aan TOP Week. 

Meer weten over TOP Mentor worden? Lees hieronder antwoorden op veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Algemeen


Wat is TOP Week?

TOP Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die in september starten met hun studie aan Tilburg University, Fontys of Avans. Alle nieuwe bachelor, (pre-)master en exchange studenten kunnen deelnemen. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van het leren kennen van je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg.

Wat is het programma van TOP Week?

Je kunt het programma van TOP Week hier vinden wanneer dit bekend is!

Wie organiseert TOP (Winter) Week?

TOP (Winter) Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur dat zich het hele jaar inzet om twee introductieweken neer te zetten (in januari en augustus). Daarnaast wordt het bestuur in de periode van maart tot en met augustus ondersteund door 13 commissieleden die zich hard inzetten om een geweldige introductieweek neer te zetten.

Is het hele programma verplicht?

Niets moet en alles mag deze week, er zijn namelijk geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen.

Waar kan ik terecht bij intimidatie of seksueel geweld?

Mocht er een situatie ontstaan waarbij seksueel geweld wordt gebruikt, zorg dan dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de volgende instanties:

Vertrouwenspersoon van Tilburg University: https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/gedrag-integriteit/vertrouwenspersonen

Politie: 112 voor noodsituaties, 0900-8844 indien er geen noodsituatie is

Centrum voor Seksueel geweld: 0800-0188 (anoniem en gratis te bellen)

Deze telefoonnummers zijn 24/7 beschikbaar!

Wie kan er TOP Mentor worden?

Alle studenten die niet aan hun eerste jaar beginnen bij een onderwijsinstelling in TIlburg kan TOP mentor worden!

Wanneer is TOP Week?

TOP Week vindt plaats van 21 augustus tot en met 25 augustus 2023.

Welk alcohol- en drugsbeleid wordt er door TOP gehanteerd?

Het alcohol- en drugbeleid van TOP is volledig in lijn met de regels van de Nederlandse overheid. Dat betekent dat alcoholische dranken niet verkocht zullen en mogen worden aan studenten onder de 18 jaar. Daarnaast zijn drugs ten strengste verboden. Indien je betrapt wordt op het gebruik van drugs, word je uitgesloten van alle evenementen en zullen wij aangifte doen bij de politie. Bij ernstige bedreigende situaties door drugsgebruik zullen wij bovenstaande regels hanteren en 112 bellen. Je zult dan niet worden gearresteerd omdat drugsgebruik niet volledig verboden is in Nederland.

Registratie & Betaling


Hoe schrijf ik me in als TOP Mentor!

Je kunt je hier inschrijven!

Wanneer kan ik me aanmelden als TOP Mentor?

Je kunt je inschrijven als TOP Mentor tussen 6 maart en 2 april.

Hoe duur is het om TOP Mentor te worden?

Als TOP Mentor krijg je gratis toegang tot alle activiteiten en krijg je gratis eten op verschillende momenten tijdens de week.


Stond je vraag hier niet tussen?

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.