Veel gestelde vragen

Algemeen

TOP Week is de algemene introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg die starten in September. In deze week leer je als nieuwe student Tilburg en alles wat Tilburg je te bieden heeft kennen. Het is een week vol verschillende activiteiten, studie gericht en student gericht. Tijdens deze week leer je meteen ook je studiegenoten kennen, zodat je niet alleen in de collegebanken hoeft te zitten. Wil je meer informatie? Kijk dan bij TOP Week

TOP Week is elk jaar de week voordat het nieuwe collegejaar begint. In 2018 vindt TOP Week plaats van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus.

Om mee te doen aan TOP Week betaal je € 75,-. Voor € 75,- heb je toegang tot alle activiteiten en feesten in TOP Week. In de deelnemersbijdrage van TOP Week zit drie keer lunch en vijf keer avondeten inbegrepen. Drank is niet inbegrepen en voor eigen rekening.Betalen kan via iDeal en creditcard.

TOP Week wordt georganiseerd voor alle nieuwe studenten die in Tilburg gaan studeren aan een van de Hoger Onderwijs instellingen. In deze week leren zij al het moois van Tilburg en hun toekomstige studiegenoten kennen.Het maakt niet uit of je begint aan een bachelor, een pre-master of een masteropleiding: als je nieuw bent in Tilburg, introduceren wij jou graag in het Tilburgse studentenleven. Wij houden bij de indeling van de groepjes rekening met je studierichting en in welke studiefase je zit. 

TOP Week bestaat uit verschillende studentgerelateerde activiteiten gericht op kennismaking met je studie en studiegenoten, de studenten-, studie-, en sportverenigingen en de stad Tilburg. . Zo is er een TOP-ON en TOP-OFF, Discovery Playground, TOP Cantus, Pub Crawl en daarnaast bezoek je ook alle studentenverenigingen van Tilburg. Kijk  hier voor een overzicht van het programma.

TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur wat zich het hele jaar inzet aangevuld met verschillende commissies die zich een aantal maanden inzetten om een geweldige TOP Week neer te zetten! Daarnaast wordt Stichting TOP begeleid door Tilburg University en gecontroleerd door de Raad van Toezicht. Wil je meer over ons weten neem dan een kijkje bij de organisatie

Registratie

Je kunt je op de site inschrijven van 23 mei tot en met 11 augustus 2018.

Als je toch niet mee kunt doen aan TOP Week terwijl je jezelf al wel hebt ingeschreven, moet je je afmelden. Doe je dit voor 23 juli, dan ontvang je de volledige deelnemersbijdrage terug. Bij afmelding tussen 23 juli en 11 augustus, ontvang je de helft van het inschrijfgeld retour, aangezien er reeds kosten zijn gemaakt. Als je je afmeldt na 11 augustus, heb je helaas geen recht meer op teruggave van de deelnemersbijdrage.

Mocht je niet bij de registratieochtend aanwezig kunnen zijn, dan moet je je bandje ophalen op het Headquarters. Deze bevindt zich in de koepelhal bij de Spoorzone. Het is wel noodzakelijk dat je van tevoren een e-mail stuurt naar topregistratie@tilburguniversity.edu wanneer je je bandje komt ophalen. Vergeet je e-ticket en een geldig legitimatiebewijs niet mee te nemen!

Jazeker, dat kan. Je kunt je vooraf gewoon inschrijven op de website. Je moet dan wel doorgeven dat je later aankomt! 

Tussen 08.00 en 14.00 uur vindt de Registratie plaats in het Sports Center. Na je inschrijving krijg je een bevestigings e-mail waarin staat op welke tijd je je moet registreren. Kom op tijd! 

Deelnemers

Bekijk de uitgebreide paklijst hier:

  • E-Ticket
  • Paspoort / ID
  • Pinpas / Contant geld
  • Sport-, zwemkleding en gemakkelijke schoenen
  • Slaapzak en luchtbed/matje
  • Telefoon en oplader
  • Regenkleding
  • Zonnebrandcrème
  • Fiets
  • SWAP Fiets

Mocht je nog geen slaapplek in Tilburg hebben, dan zorgen je mentoren voor een slaapplaats. Je moet echter wel zelf voor je slaapspullen zorgen.

Als je toch niet mee kunt doen aan TOP Week terwijl je jezelf al wel hebt ingeschreven, moet je je afmelden. Doe je dit voor 23 juli, dan ontvang je de volledige deelnemersbijdrage terug. Bij afmelding tussen 23 juli en 11 augustus, ontvang je de helft van het inschrijfgeld retour, aangezien er reeds kosten zijn gemaakt. Als je je afmeldt na 11 augustus, heb je helaas geen recht meer op teruggave van de deelnemersbijdrage.

Ja, TOP Week is ook voor Master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met mede Master studenten en twee mentoren die ook in hun Master fase zitten. Voor de Master groepen is er op onderdelen een aangepast programma.


Als je ergens allergisch voor bent, dien je dit ruim van tevoren aan ons door te geven. Wij kijken dan wat de mogelijkheden zijn.

Niets moet en alles mag deze week, dus er zijn geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk te zien!

Jazeker, dat kan. Je kunt je vooraf gewoon inschrijven op de website. Je moet dan wel doorgeven dat je later aankomt!

Ouders

Tijdens TOP Week wordt elke dag pas na 12.00 uur alcohol geschonken. De deelnemers hebben de mogelijkheid om licht alcoholische dranken te kopen, maar er zijn altijd alcoholvrije alternatieven verkrijgbaar. Tijdens de gehele week wordt GEEN gratis alcohol verstrekt aan de deelnemers.

De TOP Week stelt elk jaar een alcoholbeleid op met behulp van meerdere instanties. Het alcoholbeleid wordt door TOP Week en de studentenverenigingen getekend. Wanneer het beleid in de week niet wordt nageleefd, volgen sancties.

Sinds 2011 maakt de TOP Week gebruik van twee kleuren polsbandjes, eentje voor deelnemers onder de 18 jaar en eentje voor deelnemers boven de 18 jaar. Crew en verenigingen worden geïnstrueerd dat deelnemers onder de 18 jaar geen alcohol mogen drinken.

De mentoren worden tijdens hun training ingelicht over de gevaren van alcohol. Zij zijn degenen die hun groepje in de gaten houden en ingrijpen als dat nodig is. Mocht blijken dat een mentor zich heeft misdragen, dan volgen sancties en indien nodig kan de mentor uit functie worden gezet. In dat geval zorgt de TOP Week ervoor dat een nieuwe mentor zich over de groep ontfermt.

Wanneer je een functiebeperking hebt of om een andere reden niet kunt deelnemen aan alle TOP Week-activiteiten, is het toch mogelijk om aan de TOP Week mee te doen. We zorgen er altijd voor dat je in een groepje geplaatst wordt met een ervaren en bekwame mentor. Daarnaast hoef je niet aan alle TOP Week-activiteiten mee te doen.

Laat wel tijdens de week aan je mentor weten wanneer je een evenement overslaat, zodat hij of zij weet waar je bent. Op het inschrijfformulier kun je onder ‘opmerkingen over inschrijvingen” aangeven wat je functiebeperking is, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Neem eventueel contact op met ons via top@uvt.nl of bel even naar 013 466 28 49

In dat geval neemt u contact op met Headquarters op 013 466 28 49. Dit team beschikt over alle nodige informatie, inclusief telefoonnummers van de andere leden van het groepje waarin uw zoon of dochter is ingedeeld. Ook het nummer van de mentor is bij hen bekend. Zij kunnen contact leggen met iemand en doorgeven dat uw zoon of dochter contact met u op moet nemen.

Ouderejaars studenten

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn wij elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen het begin van hun studententijd inluiden of enthousiaste vrijwilligers die ons in TOP Week helpen bij activiteiten. Dus wil je nog een keer meedoen? Schrijf je dan vooral in als mentor of help mee als vrijwilliger!

Je kunt je vanaf 23 mei tot en met 19 augustus 2018 via deze website inschrijven als vrijwilliger voor TOP Week. Je moet je voor ten minste twee activiteiten inschrijven als vrijwilliger. De deadline ligt op vrijdag 19 augustus.

Je kunt je vanaf 25 maart tot en met 1 april 2019 via deze website inschrijven als mentor voor TOP Week. Als mentor begeleidt je eerstejaars studenten tijdens TOP Week maar zal je ook gedurende het jaar . De deadline ligt op maandag 1 april.

Deze zijn 27 juli en 3 augustus. Als je mentor of reserve mentor bent dan heb je een e-mail ontvangen van topmentoren@uvt.nl op 28 mei met de datum van het kamp dat je bent ingedeeld! 

SWAP Fiets

Bij Swapfiets krijg je voor een vast bedrag per maand een fiets. Swapfiets zorgt ervoor dat je fiets het altijd doet. Gaat je fiets stuk? Dan zorgt Swapfiets dat je fiets binnen 12 uur weer werkt. Schrijf je nu in voor een Swapfiets via het aanmeldformulier en probeer Swapfiets van 20 augustus t/m 30 september voor €15,-.

Met de TOP-deal heb jij een fiets tot eind september. Lever je de Swapfiets vóór 1 oktober in dan is je Swapfietsabonnement daarmee opgezegd.
Ben je blij met je Swapfiets? Dan kan je er zorgeloos op rond blijven fietsen. Je TOP-deal wordt automatisch omgezet naar een studentenabonnement.
Je betaalt dan €12,- per maand voor een altijd werkende fiets.

Je fiets is op te halen op de eerste dag van de TOP Week. De locatie laten we tegen die tijd weten.

Nee. Onderhoud en reparaties die bij normaal gebruik van een Swapfiets voorkomen zijn gratis en worden binnen 12 uur gefixt.

Kijk in onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

We hebben een eigen risico. Dit betekent dat je bij diefstal €40,- betaalt als je fiets op een dubbel slot stond.

Stond je fiets op een enkel slot dan komt daar €60,- bovenop.