Tijdens TOP Winter Week worden er, waar mogelijk, offline activiteiten georganiseerd. Om deel te nemen aan de offline activiteiten, moet je een COVID Certificaat (QR-code) laten zien in de CoronaCheck App of in een applicatie van het land waar je woont. Dit betekent dat je een negatieve testuitslag, bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 of bewijs van herstel van COVID-19 nodig hebt. Je kunt de CoronaCheck app downloaden in de App/Play Store. Door de QR-code te scannen kan TOP zien of de deelnemer besmettelijk is. Je kunt op 3 manieren een QR-code krijgen:


Bewijs van vaccinatie

Je bent 2 weken volledig gevaccineerd tegen COVID-19 met een EMA goedgekeurd vaccin. Zorg ervoor dat je een geldige QR-code hebt in de CoronaCheck app of in een applicatie van het land waar je woont. Als je gevaccineerd bent willen we je vragen om voor de zekerheid een zelftest te doen voordat je naar de fysieke activiteiten gaat.

Herstelbewijs

Je kunt een herstelbewijs krijgen als je tussen de 11 en 180 dagen geleden positief getest bent op COVID-19.

Een negatief testresultaat

Je bent in de afgelopen 24 uur negatief getest op COVID-19. Je kunt een test inplannen via Testen voor Toegang. Nadat je een negatief testresultaat hebt gekregen, kun je een QR-code aanmaken in de CoronaCheck app of doorloop je de stappen op www.coronacheck.nl. Bel naar 0800 1421 (als je vanuit het buitenland belt: +31 70 750 37 20) als je geen DigiD hebt. Klik hier voor meer informatie over het COVID-19 Certificaat of over Testen voor Toegang.

Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het inplannen van een test. Als je testresultaat ouder is dan 24 uur wordt toegang geweigerd.


De huidige maatregelen voor evenementen

De huidige COVID-19 maatregelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. TOP houdt de maatregelen nauwlettend in de gaten en doet er alles aan om zo veel mogelijk fysieke activiteiten te organiseren. Hieronder vind je een kort overzicht van de maatregelen die op dit moment voor evenementen gelden. Zie hier voor een overzicht van alle maatregelen.

  • Alle aanwezigen dienen een geldige QR-code te laten zien voor binnenkomst
  • Iedereen heeft een vaste zitplaats
  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand van elkaar
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht bij verplaatsen in de ruimte