TOP Winter Week is de introductieweek voor alle studenten die in februari starten met hun studie aan Tilburg University en vindt plaats 23 t/m 25 januari 2024.

In deze week leer je jouw medestudenten, de stad Tilburg en het leven van een student kennen. TOP Winter Week is zo de beste start van jouw studententijd in Tilburg!

Tijdens TOP Winter Week word je in een groep van ongeveer 20 studenten geplaatst. De groepjes worden begeleid door TOP Mentoren, dit zijn studenten die al langer in Tilburg studeren. Zij zorgen ervoor dat je tijdens TOP Week Tilburg, en alles wat zij te bieden heeft, leert kennen.

Meer weten over TOP Winter Week? Lees hieronder antwoorden op veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Algemeen


Wat is TOP Winter Week?

TOP Winter Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die in februari starten met hun studie aan Tilburg University. Alle nieuwe (pre-)master en exchange studenten kunnen deelnemen. Tijdens TOP Winter Week staat alles in het teken van het leren kennen van je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken.

Wat is het programma van TOP Winter Week?

Op dit moment is de organisatie nog druk bezig met het rondkrijgen van het programma. Hier volgt snel meer informatie!

Wie organiseert TOP (Winter) Week?

TOP (Winter) Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur dat zich het hele jaar inzet om twee introductieweken neer te zetten (in januari en augustus). Daarnaast wordt het bestuur in de periode van maart tot en met augustus ondersteund door 13 commissieleden die zich hard inzetten om een geweldige introductieweek neer te zetten. Wil je meer over ons weten? Kijk onder het kopje “Organisatie”!

Moet ik aan het gehele programma deelnemen?

Niets moet en alles mag deze week, er zijn namelijk geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk over je nieuwe studentenstad te leren kennen.

Waar kan ik terecht bij intimidatie of seksueel geweld?

Mocht er een situatie ontstaan waarbij seksueel geweld wordt gebruikt, zorg dan dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de volgende instanties:

Vertrouwenspersoon van Tilburg University: https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/gedrag-integriteit/vertrouwenspersonen

Politie: 112 voor noodsituaties, 0900-8844 indien er geen noodsituatie is

Centrum voor Seksueel geweld: 0800-0188 (anoniem en gratis te bellen)

Deze telefoonnummers zijn 24/7 beschikbaar!

Voor wie is TOP Winter Week?

TOP Winter Week is voor alle nieuwe (pre-)master en exchange studenten die in februari starten met hun studie aan Tilburg University.

Wanneer is TOP Winter Week?

TOP Winter Week vindt plaats 23 t/m 25 januari 2024.

Wat is een (Studie) Programma Introductie?

De (Studie) Programma Introducties worden door de faculteiten van Tilburg University georganiseerd. Hier ontvang je alle informatie over studeren en het onderwijsprogramma van jouw opleiding. Zo krijg je onder andere praktische informatie over de digitale leeromgeving, de faciliteiten die aanwezig zijn op de universiteit en waar je terecht kunt met vragen of problemen. De (Studie) Programma Introducties zijn verplicht voor studenten die aan Tilburg University gaan studeren en worden dus niet georganiseerd door TOP. Voor vragen over de (Studie) Programma Introducties kun je terecht bij jouw faculteit.

Welk alcohol- en drugsbeleid wordt er door TOP gehanteerd?

Het alcohol- en drugbeleid van TOP is volledig in lijn met de regels van de Nederlandse overheid. Dat betekent dat alcoholische dranken niet verkocht zullen en mogen worden aan studenten onder de 18 jaar. Daarnaast zijn drugs ten strengste verboden. Indien je betrapt wordt op het gebruik van drugs, word je uitgesloten van alle evenementen en zullen wij aangifte doen bij de politie. Bij medische bedreigende situaties door drugsgebruik zullen wij bovenstaande regels hanteren en 112 bellen. Je zult dan niet worden gearresteerd omdat drugsgebruik niet volledig verboden is in Nederland.

Registratie & Betaling


Hoe doe ik mee aan TOP Winter Week?

De inschrijvingen voor TOP Winter Week 2024 zijn open! De link kun je hier vinden.

Wanneer kan ik me inschrijven voor TOP Winter Week?

De periode waarin je je kan inschrijven voor TOP Winter Week is vanaf 22 november 2023 t/m 8 januari 2024. De link kun je hier vinden!

Hoe duur is het om in te schrijven voor TOP Winter Week?

De bijdrage om deel te nemen aan TOP Winter Week 2024 is €50,- p.p.

Kun je als ouderejaars studenten nog een keer meedoen aan TOP Week?

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn we elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen met hen het begin van hun studententijd in Tilburg inluiden.

Hoe wordt de groepsindeling gemaakt?

Alle studenten die deelnemen aan TOP Winter Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 20 studenten.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het juist leuk om nieuwe mensen te leren kennen!


Stond je vraag hier niet tussen?

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.