TOP Week gaat fysiek door met een geplaceerd scenario. Check ons programma om te zien voor welke activiteiten Testen voor Toegang wordt gehanteerd.

TOP Week is dé introductie week voor alle nieuwe studenten die gaan studeren aan Tilburg Universiteit, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool startende het eerste semester van het academische jaar. TOP Week vindt van maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus plaats. TOP Week is er om jouw mede-studenten, Nederland, de stad Tilburg en het leven van een student te leren kennen. Het gaat je helpen om de stad beter te leren kennen tijdens je studententijd! 

Tijdens TOP Week wordt je in een groep van 15 tot 20 studenten geplaats. Begeleid door twee studenten-mentoren leer je, samen met je groep, Tilburg kennen en doe je meerdere activiteiten en evenementen. Elk jaar wordt Tilburg door 4000 studenten overgenomen die deelnemen aan de TOP Week.  

Meer weten? Lees hieronder de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Algemeen


Wat is TOP Week?

Tilburg Orientation Program (TOP) Week is de introductieweek voor alle (nieuwe) studenten die gaan studeren in Tilburg aan één van de hogescholen en instromen in het beging van het eerste semester. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken.

Wat staat er op het programma?

Het programma kun je vinden onder het kopje programma. Houd het programma goed in de gaten want er kunnen eventueel aanpassingen worden doorgevoerd i.v.m. COVID-19.

Wie organiseert TOP Week?

TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur dat zich het hele jaar inzet om twee introductieweken neer te zetten (januari en augustus). Daarnaast wordt het bestuur in de periode van maart tot en met augustus ondersteund door 12 commissieleden die zich hard inzetten om een geweldige TOP Week neer te zetten. Wil je meer over ons weten, kijk dan bij “Organisatie”.

Moet ik aan het gehele programma deelnemen?

Niets moet en alles mag deze week, er zijn namelijk geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk over je nieuwe studentenstad te leren kennen.

Kan ik meedoen aan TOP Week als ik niet in Tilburg woon / Waar kan ik overnachten?

Ja, dat kan! Het programma is dusdanig gepland dat je nog de mogelijkheid hebt om met het openbaar vervoer naar huis kunt reizen. Je begeleiders (TOP ouders) kunnen eventueel een slaapplek verzorgen als je niet in Tilburg woont, maar wel graag wilt overnachten. TOP is echter niet verantwoordelijk als organisatie voor het regelen van overnachtingen.

Voor wie is TOP Week?

Alle nieuwe studenten die in augustus beginnen aan één van de hogescholen (Tilburg University, Avans en Fontys).

Wanneer is TOP Week?

TOP Week vindt elk jaar de week voordat het nieuwe collegejaar begint, plaats. In 2021 vindt TOP Week plaats van maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus.

Wat is een Programma Introductie?

De Studie Introducties (SI’s) worden verzorgd door de faculteiten van de universiteit. Hier ontvang je alle informatie over studeren en het onderwijsprogramma van jouw opleiding. Zo krijg je onder andere praktische informatie over de digitale leeromgeving, de faciliteiten die aanwezig zijn op de universiteit en waar je terecht kunt met vragen of problemen. De SI’s zijn verplicht voor studenten die aan Tilburg University gaan studeren. De SI’s worden georganiseerd door de faculteiten van de universiteit, niet door TOP, en staan dus los van TOP Week.

Welk alcohol- en drugsbeleid wordt er door TOP Week gehanteerd?

Het alcohol- en drugbeleid van TOP is volledig in lijn met de regels van de Nederlandse overheid. Dat betekent dat alcoholische dranken niet verkocht zullen en mogen worden aan 18- studenten. Daarnaast zijn drugs ten strengste verboden. Indien je betrapt wordt op het gebruik van drugs, word je uitgesloten van alle evenementen en zullen wij aangifte doen bij de politie. Bij ernstige bedreigende situaties door drugsgebruik zullen wij bovenstaande regels hanteren en 112 bellen. Je zult dan niet worden gearresteerd omdat drugsgebruik niet volledig verboden is in Nederland.

Mocht er een situatie ontstaan waarbij seksueel geweld wordt gebruikt, zorg dan dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de volgende instanties:

Politie: 112 voor noodsituaties, 0900-8844 indien er geen noodsituatie is

Centrum voor Seksueel geweld: 0800-0188

Deze nummers zijn 24 uur per dag beschikbaar!

COVID-19


Gaat TOP Week door in verband met COVID-19?

Ja, TOP Week 2021 gaat sowieso door. Het programma zal geheel in lijn zijn met de maatregelen van het RIVM. Meer informatie over het programma? Bekijk onze hoofd scenario’s hier!

Vinden er fysieke activiteiten plaats?

TOP streeft ernaar om in elk mogelijk scenario fysieke activiteiten te laten plaatsvinden.

Wat voor fysieke evenementen zullen er georganiseerd worden, mochten de maatregelen het toelaten?

Informatie hierover is terug te vinden in ons programma!

Wat zijn de COVID-19-maatregelen die op dit moment in Nederland gelden?

Voor een volledig overzicht van alle huidige maatregelen, bezoek dan de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Houdt TOP zich tijdens TOP Week aan de RIVM richtlijnen?

Ja, TOP Week houdt zich aan de RIVM richtlijnen. TOP staat in contact met zowel de gemeente Tilburg als met Tilburg University om te zorgen dat alles goed verloopt. De komende weken zullen er regelmatig updates worden geplaatst over de invulling van TOP Week.

Ik wil graag tips en tricks ontvangen

Hartstikke tof dat je gaat studeren en deelneemt aan TOP Week. Er komen prachtige weken aan: de start van het studiejaar met daaraan voorafgaand verschillende introductie-activiteiten. Hoe pak je dit goed en gezond aan zodat je coronavrij kunt genieten van de introductieperiode? Download de flyer om meer te weten te komen.

Registratie & Betaling


Hoe doe ik mee aan TOP Week?

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website.

Je kunt je nu inschrijven via http://www.top-week.nl/inschrijven

Wanneer kan ik me inschrijven voor TOP Week?

De inschrijvingen voor TOP Week zijn geopend. Je kunt je inschrijven via http://www.top-week.nl/inschrijven

Kun je als (pre)-master studenten meedoen aan TOP Week?

Ja zeker, TOP Week is juist onder anderen bedoeld voor (pre-)master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met mede (pre-)master studenten. Tevens zullen twee mentoren die ook in hun (pre-)master fase zitten je begeleiden gedurende TOP Week.

Kan ik mijn geld terug krijgen als ik toch niet meer mee wil doen met TOP Week?

Indien je je voor 1 augustus afmeldt, krijg je je volledige betaling terug. Bij afmeldingen tussen 1 augustus en 8 augustus krijg je de helft van je betaling terug. Na 8 augustus heb je helaas geen recht meer op teruggave van het inschrijfgeld. Dit is volledig conform de algemene voorwaarden van TOP.

Wanneer kan ik me als deelnemer registreren tijdens TOP Week?

Als deelnemer dien je je op maandagochtend te registeren bij het sportcentrum van Tilburg University (Academielaan 5). De tijd waarop je aanwezig dient te zijn hangt af van jouw faculteit en wordt daarom later gecommuniceerd.

Wat doe ik als ik niet naar de registratie op maandagochtend kan komen?

Mocht je niet bij de registratieochtend aanwezig kunnen zijn, dan moet je naar TOP Headquarters (HQ) komen om jezelf te registreren. De openingstijden en locatie van HQ zullen later gecommuniceerd worden. In dit geval, moet je je e-ticket en een geldig legitimatiebewijs meenemen. Je mag t/m woensdag 25 augustus vóór de TOP Cantus komen registreren. Als je later bent, ontvang je geen geld terug.

Kun je als ouderejaars studenten nog een keer meedoen aan TOP Week?

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn we elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen met hen het begin van hun studententijd inluiden. Wil je dus nog een keer meedoen aan TOP Week? Schrijf je dan vooral in als TOP mentor in 2022!

Hoe wordt de groepsindeling gemaakt?

Alle studenten die deelnemen aan TOP Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 17 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent dat je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)master opleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het uitgangspunt dat je nieuwe mensen leert kennen

Wat moet ik meenemen naar de registratie op 23 augustus?

Zorg ervoor dat je je e-ticket meeneemt samen met je paspoort of ID kaart. Als je bagage hebt kun je deze ook afgeven bij het bagage depot in het sportcentrum (Academielaan 5). Dit is de locatie van de registratieochtend. Let op: alleen weekendtassen en koffers kunnen hier afgegeven worden, dus geen rugtassen!

Welke items ontvang ik bij de registratie op 23 augustus?

Als deelnemer ontvang je je polsbandjes (leeftijdsbandje en groepsbandje) en een TOP tas. Bij leeftijd wordt er onderscheid gemaakt tussen 18+ en 18-. Tevens zit er in dit bandje een chip verwerkt waarmee je tijdens TOP Week kan betalen. Het opwaarderen van je tegoed kan via de TOP applicatie of via de betaalkassa’s die tijdens TOP Week aanwezig zullen zijn. Verder ontvangen deelnemers een groepsbandje! Mentoren ontvangen hun polsbandjes (leeftijdbandje+groepsbandje), een TOP tas en een pakketje met alle benodigheden voor TOP Week.

Wat gebeurt er als ik mijn bandje kwijt ben?

Indien je een polsbandje zonder chip kwijtraakt, moet je €25 betalen. De kosten voor een bandje met chip bedragen €40.

TOP Mentoren


Hoe word ik mentor tijdens TOP Week?

De inschrijvingen voor TOP Mentor zijn helaas gesloten. Het is nu dus niet meer mogelijk om mentor te worden. In maart 2022 kun je je weer aanmelden als mentor voor TOP Week 2022.

Wanneer zullen de voorbereidingsdagen plaatsvinden?

Tijdens de voorbereidingsdagen krijg je als mentor alle belangrijke informatie over TOP Week en wat het inhoudt om mentor te zijn. Je dient naar één van de twee voorbereidingsdagen te komen. Deze zullen plaatsvinden op 30 juli en 6 augustus 2021.

Ik wil graag mentor worden, maar ik studeer aan Fontys of Avans Hogeschool?

Ja, dat kan! Alle studenten die studeren aan Tilburg University, Fontys of Avans Hogeschool kunnen TOP mentor worden.

Wat is een TOP Mentor?

TOP Mentoren zijn ouderejaars studenten die nieuwe studenten begeleiden tijdens TOP Week. Samen met je mede mentor ben jij de contactpersoon tijdens TOP Week voor jouw groepje. Als mentor laat je alles zien wat Tilburg te bieden heeft en deel je je ervaringen over het studie- en studentenleven.

Kan ik mentor worden als ik niet in Tilburg woon?

Nee, helaas kun je in dit geval geen mentor worden.

Word er van mij als TOP Mentor verwacht dat ik een slaapplek regel voor deelnemers?

Het programma van TOP Week 2021 kan doorgang vinden door middel van Testen voor Toegang, vaccinatiebewijzen of een herstelbewijs nadat je COVID-19 hebt gehad de afgelopen 6 maanden. Als mentor wordt er daarom van je verwacht dat je slaapplekken kunt verzorgen indien deelnemers daar zelf niet over beschikken (niet verplicht). TOP Week is verder als organisatie niet verantwoordelijk voor het regelen van slaapplekken voor deelnemers.

Stond je vraag hier niet tussen?

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.