TOP Week is dé introductie week voor alle nieuwe studenten die gaan studeren aan Tilburg Universiteit, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool startende het eerste semester van het academische jaar. TOP Week vindt van maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus plaats. TOP Week is er om jouw mede-studenten, Nederland, de stad Tilburg en het leven van een student te leren kennen. Het gaat je helpen om de stad beter te leren kennen tijdens je studententijd! 

Tijdens TOP Week wordt je in een groep van 15 tot 20 studenten geplaats. Begeleid door twee studenten-mentoren leer je, samen met je groep, Tilburg kennen en doe je meerdere activiteiten en evenementen. Elk jaar wordt Tilburg door 4000 studenten overgenomen die deelnemen aan de TOP Week.  

Meer weten? Lees hieronder de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Algemeen


Wat is TOP Week?

Tilburg Orientation Program (TOP) Week is de introductieweek voor alle (nieuwe) studenten die gaan studeren in Tilburg aan één van de hogescholen en instromen in het beging van het eerste semester. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken.

Wat staat er op het programma?

Het programma zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden.

Wie organiseert TOP Week?

TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur dat zich het hele jaar inzet om twee introductieweken neer te zetten (januari en augustus). Daarnaast wordt het bestuur in de periode van maart tot en met augustus ondersteund door 12 commissieleden die zich hard inzetten om een geweldige TOP Week neer te zetten. Wil je meer over ons weten, kijk dan bij “Organisatie”.

Moet ik aan het gehele programma deelnemen?

Niets moet en alles mag deze week, er zijn namelijk geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk over je nieuwe studentenstad te leren kennen.

Voor wie is TOP Week?

Alle nieuwe studenten die in augustus beginnen aan één van de hogescholen (Tilburg University, Avans en Fontys).

Wanneer is TOP Week?

TOP Week vindt elk jaar de week voordat het nieuwe collegejaar begint, plaats. In 2021 vindt TOP Week plaats van maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus.

Wat is een Programma Introductie?

De Programma Introducties (PI’s) worden verzorgd door de faculteiten van de universiteit. Hier ontvang je alle informatie over studeren en het onderwijsprogramma van jouw opleiding. Zo krijg je onder andere praktische informatie over de digitale leeromgeving, de faciliteiten die aanwezig zijn op de universiteit en waar je terecht kunt met vragen of problemen. De PI’s zijn verplicht voor studenten die aan Tilburg University gaan studeren. De PI’s worden georganiseerd door de faculteiten van de universiteit, niet door TOP, en staan dus los van TOP Week.

COVID-19


Gaat TOP Week door in verband met COVID-19?

Ja, TOP Week 2021 gaat sowieso door. Het programma zal geheel in lijn zijn met de maatregelen van het RIVM.

Vinden er fysieke activiteiten plaats?

Op dit moment kunnen wij niet met zekerheid zeggen dat er fysieke activiteiten plaatsvinden. Dit ligt aan de ontwikkelingen die komende maanden zullen plaatsvinden. Natuurlijk hebben wij een plan klaarliggen om snel te kunnen schakelen. Fysieke activiteiten zullen alleen plaatsvinden indien dit mogelijk is volgens de RIVM richtlijnen.

Wat voor fysieke evenementen zullen er georganiseerd worden, mochten de maatregelen het toelaten?

Het is nog te vroeg om te zeggen hoe dit soort evenementen ingestoken kunnen worden. De organisatie van TOP Week houdt de maatregelen van het RIVM goed in de gaten, en gaat aan de hand daarvan beslissen of het veilig is om (grote) fysieke activiteiten te organiseren.

Wat zijn de COVID-19-maatregelen die op dit moment in Nederland gelden?

Voor een volledig overzicht van alle huidige maatregelen, bezoek dan de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Houdt TOP zich tijdens TOP Week aan de RIVM richtlijnen?

Ja, TOP Week houdt zich aan de RIVM richtlijnen. TOP staat in contact met zowel de gemeente Tilburg als met Tilburg University om te zorgen dat alles goed verloopt. Deze fysieke activiteiten worden alleen georganiseerd als het mogelijk is om deze activiteiten binnen de richtlijnen van het RIVM te organiseren.

Registratie & Betaling


Hoe doe ik mee aan TOP Week?

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website.

Let op: De inschrijvingen zijn op dit moment nog niet geopend.

Wanneer kan ik me inschrijven voor TOP Week?

De inschrijvingen gaan open medio juni.

Kun je als (pre)-master studenten meedoen aan TOP Week?

Ja zeker, TOP Week is juist onder anderen bedoeld voor (pre-)master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met mede (pre-)master studenten. Tevens zullen twee mentoren die ook in hun (pre-)master fase zitten je begeleiden gedurende TOP Week.

Kun je als ouderejaars studenten nog een keer meedoen aan TOP Week?

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn we elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen met hen het begin van hun studententijd inluiden. Wil je dus nog een keer meedoen aan TOP Week? Schrijf je dan vooral in als TOP mentor!

Hoe wordt de groepsindeling gemaakt?

Alle studenten die deelnemen aan TOP Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 17 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent dat je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)master opleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het uitgangspunt dat je nieuwe mensen leert kennen

TOP Mentoren


Hoe word ik mentor tijdens TOP Week?

De inschrijvingen voor TOP Mentor zijn geopend!

Wanneer zullen de voorbereidingsdagen plaatsvinden?

Tijdens de voorbereidingsdagen krijg je als mentor alle belangrijke informatie over TOP Week en wat het inhoudt om mentor te zijn. Je dient naar één van de twee voorbereidingsdagen te komen. Deze zullen plaatsvinden op 30 juli en 6 augustus.

Ik wil graag mentor worden, maar ik studeer aan Fontys of Avans Hogeschool?

Ja, dat kan! Alle studenten die studeren aan Tilburg University, Fontys of Avans Hogeschool kunnen TOP mentor worden.

Wat is een TOP Mentor?

TOP Mentoren zijn ouderejaars studenten die nieuwe studenten begeleiden tijdens TOP Week. Samen met je mede mentor ben jij de contactpersoon tijdens TOP Week voor jouw groepje. Als mentor laat je alles zien wat Tilburg te bieden heeft en deel je je ervaringen over het studie- en studentenleven.

Kan ik mentor worden als ik niet in Tilburg woon?

Nee, helaas kun je in dit geval geen mentor worden.

Word er van mij als TOP Mentor verwacht dat ik een slaapplek regel voor deelnemers?

Door COVID-19 kunnen we daar op dit moment nog geen antwoord op geven.

Stond je vraag hier niet tussen?

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.