Corona x TOP Winter Week 2021

Op dit moment zijn wij als organisatie druk met het samenstellen van een programma voor TOP Winter Week 2021. Omdat we allen te maken hebben met het coronavirus is het op dit moment niet duidelijk hoe het programma definitief gaat worden ingevuld. TOP zal jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden.

Tilburg Orientation Program (TOP) Week is de introductieweek voor alle (nieuwe) studenten die gaan studeren in Tilburg aan Tilburg University, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool. TOP Week staat bekend als het grootste studentenevenement van Tilburg en is in de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot een waar begrip. Elk jaar wordt Tilburg weer op zijn kop gezet door ruim 4.500 studenten die actief deelnemen. Alle eerstejaars (HBO/WO) bachelor studenten en (pre-)master studenten kunnen deelnemen, zowel Nederlandse als internationale studenten. De introductieweek vindt elk jaar plaats in de week voordat het nieuwe collegejaar begint. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken. Kortom, TOP Week is hét begin van jouw studentenleven in Tilburg!

Meer weten? Lees hieronder de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Algemeen


Wat is TOP Winter Week?

Tilburg Orientation Program (TOP) Week is de introductieweek voor alle (nieuwe) studenten die gaan studeren in Tilburg aan Tilburg University en instromen in het beging van het tweede semster. Alle internationale- en (pre-)master studenten van Tilburg University kunnen deelnemen. Tijdens TOP Winter Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken.

Wat is het programma?

Voor het programma, check onze pagina.

Wie organiseert TOP (Winter) Week?

TOP (Winter) Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur dat zich het hele jaar inzet om twee introductieweken neer te zetten (januari en augustus). Daarnaast wordt het bestuur in de periode van maart tot en met augustus ondersteund door 12 commissieleden die zich hard inzetten om een geweldige TOP Week neer te zetten. Wil je meer over ons weten, kijk dan bij organisatie.

Moet ik aan het gehele programma deelnemen?

Niets moet en alles mag deze week, er zijn namelijk geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk over je nieuwe studentenstad te leren kennen.

Voor wie is TOP Winter Week?

Alle internationale- en alle (pre-)master studenten van Tilburg University die instromen in het tweede semester kunnen deelnemen.

Wanneer is TOP Winter Week?

TOP Week vindt elk jaar de week voordat het nieuwe collegejaar begint, plaats. In 2021 vindt TOP Winter Week plaats van dinsdag 26 januari tot en met vrijdag 29 januari.

Wat is een Programma Introductie?

De Programma Introducties (PI’s) worden verzorgd door de faculteiten van de universiteit. Hier ontvang je alle informatie over studeren en het onderwijsprogramma van jouw opleiding. Zo krijg je onder andere praktische informatie over de digitale leeromgeving, de faciliteiten die aanwezig zijn op de universiteit en waar je terecht kunt met vragen of problemen. De PI’s vinden plaats op maandag- tot en met donderdagochtend en zijn verplicht voor studenten die aan de universiteit studeren. De PI’s worden georganiseerd door de faculteiten van de universiteit, niet door TOP, en staan dus los van TOP Week. Bij vragen over de PI’s verwijzen wij je graag door naar de Tilburg University website.

Header text

Header text

Corona


Gaat TOP Winter Week door in verband met corona?

Ja, TOP Winter Week 2021 gaat sowieso door. De focus ligt nu op een digitale introductieweek. Indien mogelijk zullen er ook fysieke activiteiten plaatsvinden.

Vinden er fysieke activiteiten plaats?

Op dit moment kunnen wij niet met zekerheid zeggen dat er fysieke activiteiten plaatsvinden. Dit ligt aan de ontwikkelingen die komende week zullen plaatsvinden. Natuurlijk hebben wij een plan klaarliggen om snel te kunnen schakelen van digitale naar fysieke activiteiten. Fysieke activiteiten zullen alleen plaatsvinden indien dit mogelijk is volgens de RIVM richtlijnen.

Wat voor fysieke evenementen zullen er georganiseerd worden, mochten de maatregelen het toelaten?

Het is nog te vroeg om te zeggen hoe dit soort evenementen ingestoken kunnen worden. De organisatie van TOP Week houdt de maatregelen van het RIVM goed in de gaten, en gaat aan de hand daarvan beslissen of het veilig is om de activiteiten naast online, ook fysiek aan te bieden. Mochten er fysieke evenementen plaatsvinden, zul je je bij de meeste evenementen die fysiek plaatsvinden in moeten schrijven. Zo kan de drukte beter verspreid worden, zodat je veilig kennis kan maken met het Tilburgse studentenleven.

Wat zijn de corona-maatregelen die op dit moment in Nederland gelden?

Op dit moment leeft Nederland in een gedeeltelijke lockdown. Daardoor worden contactmomenten en reisbewegingen zoveel mogelijk beperkt. Deze maatregelen werden op 13 oktober aangekondigd en duren minimaal drie weken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om kennis te maken met Tilburg, en alles wat het studentenleven er te bieden heeft. TOP Winter Week gaat daarom wel door! Voor een volledig overzicht van alle maatregelen, bezoek dan de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Houdt TOP Week zich aan de RIVM richtlijnen?

Ja, TOP Week houdt zich aan de RIVM richtlijnen. TOP staat in contact met zowel de gemeente Tilburg als met Tilburg University om te zorgen dat alles goed verloopt. Dit jaar zal de focus op een digitale introductie liggen, maar waar mogelijk zullen er fysieke activiteiten plaatsvinden. Deze fysieke activiteiten worden alleen georganiseerd als het mogelijk is om deze activiteiten binnen de richtlijnen van het RIVM te organiseren.

Kan ik meedoen aan TOP Winter Week 2020 als ik niet fysiek aanwezig ben in Tilburg?

Mocht je niet aanwezig zijn in Tilburg, omdat je bijvoorbeeld in het buitenland woont en in verband met de corona-maatregelen niet naar Tilburg kunt komen, dan kun je alsnog deelnemen aan TOP Winter Week! TOP Winter Week heeft dit jaar een digitaal programma, en waar dat kan zullen er fysieke activiteiten plaatsvinden. Je kunt dus zelfs vanuit huis alle activiteiten bezoeken, en je mentorgroepje ontmoeten. Zo leer je alle aspecten van het Tilburgse studentenleven alsnog op de beste manier kennen!

Kan ik in verband met de corona-maatregelen mijn medestudenten en groepje wel ontmoeten tijdens TOP Winter Week 2020?

Dat kan zeker! Je zal je mentorgroepje kunnen ontmoeten via een online platform dat speciaal ontwikkeld is voor TOP Week! Je ontvangt hier meer informatie over nadat je je hebt ingeschreven. Mochten de maatregelen het toelaten in augustus, dan zullen er ook mogelijkheden zijn om je medestudenten op een fysieke manier te leren kennen. Het is verplicht om hierbij alle maatregelen in acht te nemen die op dat moment gelden.

Registratie & Betaling


Hoeveel kost TOP Week?

Deelname aan TOP Week kost €9,95. Hiermee krijg je toegang tot de TOP-applicatie waar de activiteiten zich de hele week afspelen. Daarnaast kan je je ook inschrijven voor de fysieke activiteiten die plaatsvinden indien het kan met betrekking tot de RIVM richtlijnen. 

Let op: eten en drinken is niet inbegrepen tijdens TOP Week

Hoe doe ik mee aan TOP Week?

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. Zie de inschrijfknop links.

De inschrijvingen voor TOP Week 2020 zullen 18 juni open gaan. Let op: vol = vol.

Ik heb mij ingeschreven voor TOP Week, maar ik kan toch niet deelnemen. Wat nu?

Als je toch niet meer mee kunt doen aan TOP Week, terwijl je jezelf al wel hebt ingeschreven moet je je afmelden. Doe je dit voor 10 augustus 2020, dan krijg je de gehele bedrag terug. Bij afmelding tussen 10 en 16 augustus krijg je de helft van het inschrijfgeld retour. Als je je afmeldt na 16 augustus, heb je helaas geen recht meer op teruggave van het inschrijfgeld.

Wanneer kan ik me inschrijven voor TOP Week?

De inschrijvingen zijn open vanaf 18 juni tot en met 14 augustus.

Kun je als (pre)-master studenten meedoen aan TOP Week?

Ja zeker, TOP Week is ook voor (pre-)master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met mede (pre-)master studenten. Tevens zullen twee mentoren die ook in hun (pre-)master fase zitten je begeleiden gedurende TOP Week.

Kun je als ouderejaars studenten nog een keer meedoen aan TOP Week?

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn we elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen met hen het begin van hun studententijd inluiden. Wil je dus nog een keer meedoen aan TOP Week? Schrijf je dan volgend jaar  vooral in als mentor!

Hoe wordt de groepsindeling gemaakt?

Alle studenten die deelnemen aan TOP Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 17 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent dat je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)master opleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het uitgangspunt dat je nieuwe mensen leert kennen

TOP-mentoren


Hoe word ik mentor?

Helaas zijn op dit moment de online mentor inschrijvingen gesloten voor TOP Week 2020. 

Volgend jaar kun je je weer inschrijven als mentor.

Hoe worden mentoren voorbereid op TOP Week?

Tijdens de voorbereidingsdagen (VB-dagen) voor mentoren krijg je alle belangrijke informatie omtrent TOP Week. Daarnaast leer je ook andere mentoren kennen en word je klaargestoomd om een groepje te begeleiden.

De VB-dagen voor mentoren vinden dit jaar plaats op 6 en 7 augustus en zullen fysiek zijn! Als mentor ontvang je via e-mail meer informatie over de VB-dagen.

Ik wil graag mentor worden, maar ik studeer niet in Tilburg. Kan dat?

Helaas kun je geen mentor worden als je niet aan Tilburg University, Fontys Hogeschool of Avans Hogeschool studeert.

Wordt er verwacht dat deelnemers bij mentoren mogen slapen tijdens TOP Week?

Nee. In verband met de corona-maatregelen hoeven mentoren geen slaapplekken aan te bieden aan deelnemers als ze hier zich niet fijn bij voelen. Als ze dit willen mag het uiteraard wel. Alle mentoren zijn vrij om de keus te maken waar ze zich zelf fijn bij voelen.

Wat houd TOP-mentor zijn in?

TOP-mentoren zijn ouderejaars studenten die nieuwe studenten zullen begeleiden tijdens TOP Week.

Ik wil graag mentor worden, maar ik woon niet in Tilburg? Kan dat?

Je kan mentor worden, ook als je niet in Tilburg woont. Je moet wel studeren in Tilburg. Dat wil zeggen, ingeschreven voor een studie aan Tilburg Universiteit, Fontys of Avans Hogeschool.

Ik ben HBO-student, kan ik dan ook mentor worden?

Dat kan zeker! Alle studenten die aan Tilburg University, Fontys Hogeschool of Avans Hogeschool studeren, kunnen mentor worden.

Heeft corona invloed op de rol van TOP-mentoren?

Ja. De focus ligt op een digitale introductieweek, activiteiten zullen waar mogelijk ook fysiek plaatsvinden. Mentoren leiden deelnemers door de (online) introductieweek en blijven aanspreekpunt voor hun groepje tijdens TOP Week. Alle informatie over het (digitale) programma van TOP Week ontvangen mentoren gedurende de voorbereidingssessie op 6 en 7 augustus.

Stond je vraag hier niet tussen?

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.