TOP Winter Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die in februari starten met hun studie aan Tilburg University en vindt plaats van 25 januari tot en met 28 januari 2022. In deze week leer je jouw medestudenten, Nederland, de stad Tilburg en het leven van een student kennen. TOP Winter Week is zo de beste start van jouw studententijd in Tilburg!

Tijdens TOP Winter Week word je in een groep van ongeveer 20 studenten geplaatst van over heel de wereld. De groepjes worden begeleid door mentoren van ESN Tilburg. Zij zorgen ervoor dat je gedurende de week Tilburg, en alles wat zij te bieden heeft, leert kennen. Elk jaar wordt Tilburg eind januari overgenomen door de ongeveer 350 studenten die deelnemen aan TOP Winter Week. 

TOP Winter Week vindt de week na de Tilburg University Registration Day plaats. De Registration Day vindt plaats op 21 januari wordt georganiseerd door Tilburg University voor internationale studenten om ze een warm welkom te geven en ervoor te zorgen dat ze genoeg tijd hebben om praktische zaken te regelen. Je kunt hier bijvoorbeeld een fiets kopen en informatie krijgen over het openen van een bankrekening in Nederland. Voor meer informatie over de Registration Day kun je kijken op de site van Tilburg University.

Meer weten over TOP Winter Week? Lees hieronder antwoorden op veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Algemeen


Wat is TOP Winter Week?

TOP Winter Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die in februari starten met hun studie aan Tilburg University. Alle nieuwe exchange studenten en (pre-)master studenten van Tilburg University kunnen deelnemen. Tijdens TOP Winter Week staat alles in het teken van het leren kennen van je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken.

Wat is het programma van TOP Winter week?

Je kan het programma hier bekijken.

Wie organiseert TOP (Winter) Week?

TOP (Winter) Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur dat zich het hele jaar inzet om twee introductieweken neer te zetten (in januari en augustus). Daarnaast wordt het bestuur in de periode van maart tot en met augustus ondersteund door 13 commissieleden die zich hard inzetten om een geweldige introductieweek neer te zetten. Wil je meer over ons weten? kijk onder het kopje “Organisatie”!

Moet ik aan het gehele programma deelnemen?

Niets moet en alles mag deze week, er zijn namelijk geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk over je nieuwe studentenstad te leren kennen.

Kan ik meedoen aan TOP Winter Week als ik niet in Tilburg woon? Waar kan ik overnachten?

Ja, dat kan! Het programma is dusdanig gepland dat je nog de mogelijkheid hebt om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Je TOP Mentoren kunnen eventueel een slaapplek verzorgen als je niet in Tilburg woont, maar wel graag wilt overnachten. TOP is echter niet verantwoordelijk voor het regelen van overnachtingen.

Voor wie is TOP Winter Week?

TOP Winter Week is voor alle nieuwe exchange studenten en (pre-)master studenten die in februari starten met hun studie aan Tilburg University.

Wanneer is TOP Winter Week?

TOP Winter Week vindt plaats van 25 januari tot en met 28 januari 2022.

Wat is een (Studie) Programma Introductie?

De (Studie) Programma Introducties worden door de faculteiten van Tilburg University. Hier ontvang je alle informatie over studeren en het onderwijsprogramma van jouw opleiding. Zo krijg je onder andere praktische informatie over de digitale leeromgeving, de faciliteiten die aanwezig zijn op de universiteit en waar je terecht kunt met vragen of problemen. De (Studie) Programma Introducties zijn verplicht voor studenten die aan Tilburg University gaan studeren en worden dus niet georganiseerd door TOP. Voor vragen over de (Studie) Programma Introducties kun je terecht bij jouw faculteit.

Welk alcohol- en drugsbeleid wordt er door TOP gehanteerd?

Het alcohol- en drugbeleid van TOP is volledig in lijn met de regels van de Nederlandse overheid. Dat betekent dat alcoholische dranken niet verkocht zullen en mogen worden aan studenten onder de 18 jaar. Daarnaast zijn drugs ten strengste verboden. Indien je betrapt wordt op het gebruik van drugs, word je uitgesloten van alle evenementen en zullen wij aangifte doen bij de politie. Bij ernstige bedreigende situaties door drugsgebruik zullen wij bovenstaande regels hanteren en 112 bellen. Je zult dan niet worden gearresteerd omdat drugsgebruik niet volledig verboden is in Nederland.

Mocht er een situatie ontstaan waarbij seksueel geweld wordt gebruikt, zorg dan dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de volgende instanties:

Politie: 112 voor noodsituaties, 0900-8844 indien er geen noodsituatie is

Centrum voor Seksueel geweld: 0800-0188

Deze nummers zijn 24 uur per dag beschikbaar!

COVID-19


Gaat TOP Winter Week door?

Ja, TOP Winter Week 2022 gaat gegarandeerd door. Het programma zal geheel in lijn zijn met de maatregelen van het RIVM. Meer informatie over het programma? Bekijk het programma hier.

Vinden er offline activiteiten plaats?

TOP streeft ernaar om zo veel mogelijk offline activiteiten te organiseren tijdens TOP Winter Week. Bekijk ons programma om te zien welke offline activiteiten we van plan zijn te organiseren. Mochten de maatregelen omtrent COVID-19 veranderen, kan het zijn dat er nog wijzigingen in ons programma plaatsvinden.  

Wat zijn de COVID-19-maatregelen die op dit moment in Nederland gelden?

Bezoek de website van de Rijksoverheid voor een volledig overzicht van de huidige maatregelen.

Houdt TOP zich tijdens TOP Winter Week aan de RIVM-richtlijnen?

Ja, TOP houdt zich aan de RIVM richtlijnen. TOP staat in contact met zowel de gemeente Tilburg als met Tilburg University om te zorgen dat alles goed verloopt. De komende tijd zullen er regelmatig updates worden geplaatst over de invulling van TOP Winter Week 2022.

Registratie & Betaling


Hoe doe ik mee aan TOP Winter Week?

Om mee te doen aan TOP Winter Week moet je je inschrijven via deze link.

Wanneer kan ik me inschrijven voor TOP Winter Week?

De inschrijvingen voor TOP Winter Week 2022 zijn nu geopend! Schrijf je in via deze link.

Kun je als (pre)-master student meedoen aan TOP Winter Week?

Ja dat kan! TOP Winter Week is juist onder anderen bedoeld voor (pre-)master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met medestudenten. Tevens zullen twee mentoren die ook in hun (pre-)master fase zitten je begeleiden gedurende TOP Winter Week.

Wanneer kan ik me als deelnemer registreren tijdens TOP Week?

Als deelnemer registreer je je op dinsdagochtend bij het sportcentrum van Tilburg University (Academielaan 5). De tijd waarop je aanwezig dient te zijn wordt in het weekend voor TOP Winter Week bekend gemaakt.

Kun je als ouderejaars studenten nog een keer meedoen aan TOP Week?

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn we elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen met hen het begin van hun studententijd inluiden. Tijdens TOP Winter Week is het niet mogelijk mentor te worden, maar voor TOP Week wel! Wil je dus nog een keer meedoen aan TOP Week? Schrijf je dan vooral in als TOP Mentor in 2022!

Hoe wordt de groepsindeling gemaakt?

Alle studenten die deelnemen aan TOP Winter Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 20 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent dat je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)masteropleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het juist leuk om nieuwe mensen te leren kennen!

Hoeveel kost TOP Winter Week?

De kosten voor deelname aan TOP Winter Week 2022 zijn €30.


Stond je vraag hier niet tussen?

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.