TOP Winter Week is de introductie week voor alle nieuwe studenten die gaan studeren aan Tilburg Universiteit, startende het tweede semester van het academische jaar. De TOP Winter Week is speciaal georganiseerd voor internationale exchange studenten en studenten die in februari starten met hun opleiding. TOP Winter Week vindt van dinsdag 25 januari tot en met vrijdag 28 januari plaats. TOP Winter Week is er om jouw mede studenten, Nederland, de stad Tilburg en het leven van een student te leren kennen. Het gaat je helpen om de stad beter te leren kennen tijdens je studententijd!  

Elk jaar vindt de TOP Winter Week plaats een week na de Tilburg University Registration Days en voor de start van het tweede semester. Alle studenten worden verdeeld in groepjes met studenten van over de hele wereld. Begeleid door mentoren van de International and Exchange Student Network (I*ESN), leer je Tilburg en alles wat zij te bieden heeft kennen.  

Tijdens TOP Winter Week wordt je in een groep van 15 tot 20 studenten geplaats. Begeleid door twee of drie studenten mentoren leer je, samen met je groep, Tilburg kennen, doe je meerdere activiteiten en evenementen. Elk jaar wordt Tilburg door 350 studenten overgenomen die deelnemen aan de TOP Winter Week.   

Meer weten? Lees hieronder de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Algemeen


Wat is TOP Winter Week?

Tilburg Orientation Program (TOP) Week is de introductieweek voor alle (nieuwe) studenten die gaan studeren in Tilburg aan Tilburg University en instromen in het beging van het tweede semster. Alle internationale- en (pre-)master studenten van Tilburg University kunnen deelnemen. Tijdens TOP Winter Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, de stad Tilburg en het actieve studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken.

Wat staat er op het programma?

Het programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Wie organiseert TOP Week?

TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur dat zich het hele jaar inzet om twee introductieweken neer te zetten (januari en augustus). Daarnaast wordt het bestuur in de periode van maart tot en met augustus ondersteund door 12 commissieleden die zich hard inzetten om een geweldige TOP Week neer te zetten. Wil je meer over ons weten, kijk dan bij “Organisatie”.

Moet ik aan het gehele programma deelnemen?

Niets moet en alles mag deze week, er zijn namelijk geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk over je nieuwe studentenstad te leren kennen.

Kan ik meedoen aan TOP Winter Week als ik niet in Tilburg woon / Waar kan ik overnachten?

Ja, dat kan! Het programma is dusdanig gepland dat je nog de mogelijkheid hebt om met het openbaar vervoer naar huis kunt reizen. Je begeleiders (TOP ouders) kunnen eventueel een slaapplek verzorgen als je niet in Tilburg woont, maar wel graag wilt overnachten. TOP is echter niet verantwoordelijk als organisatie voor het regelen van overnachtingen.

Voor wie is TOP Winter Week?

Alle internationale- en alle (pre-)master studenten van Tilburg University die instromen in het tweede semester kunnen deelnemen.

Wanneer is TOP Winter Week?

In 2022 vindt TOP Winter Week plaats van dinsdag 25 januari tot en met vrijdag 28 januari.

Wat is een Programma Introductie?

De Studie Introducties (SI’s) worden verzorgd door de faculteiten van de universiteit. Hier ontvang je alle informatie over studeren en het onderwijsprogramma van jouw opleiding. Zo krijg je onder andere praktische informatie over de digitale leeromgeving, de faciliteiten die aanwezig zijn op de universiteit en waar je terecht kunt met vragen of problemen. De SI’s zijn verplicht voor studenten die aan Tilburg University gaan studeren. De SI’s worden georganiseerd door de faculteiten van de universiteit, niet door TOP, en staan dus los van TOP Week.

Welk alcohol- en drugsbeleid wordt er door TOP gehanteerd?

Het alcohol- en drugbeleid van TOP is volledig in lijn met de regels van de Nederlandse overheid. Dat betekent dat alcoholische dranken niet verkocht zullen en mogen worden aan 18- studenten. Daarnaast zijn drugs ten strengste verboden. Indien je betrapt wordt op het gebruik van drugs, word je uitgesloten van alle evenementen en zullen wij aangifte doen bij de politie. Bij ernstige bedreigende situaties door drugsgebruik zullen wij bovenstaande regels hanteren en 112 bellen. Je zult dan niet worden gearresteerd omdat drugsgebruik niet volledig verboden is in Nederland.

Mocht er een situatie ontstaan waarbij seksueel geweld wordt gebruikt, zorg dan dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de volgende instanties:

Politie: 112 voor noodsituaties, 0900-8844 indien er geen noodsituatie is

Centrum voor Seksueel geweld: 0800-0188

Deze nummers zijn 24 uur per dag beschikbaar!

COVID-19


Gaat TOP Winter Week door in verband met COVID-19?

Ja, TOP Winter Week 2022 gaat sowieso door. Het programma zal geheel in lijn zijn met de maatregelen van het RIVM. Meer informatie over het programma? Bekijk onze hoofd scenario’s hier!

Vinden er fysieke activiteiten plaats?

TOP streeft ernaar om in elk mogelijk scenario fysieke activiteiten te laten plaatsvinden.

Wat voor fysieke evenementen zullen er georganiseerd worden, mochten de maatregelen het toelaten?

Het programma zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Wat zijn de COVID-19-maatregelen die op dit moment in Nederland gelden?

Voor een volledig overzicht van alle huidige maatregelen, bezoek dan de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Houdt TOP zich tijdens TOP Winter Week aan de RIVM richtlijnen?

Ja, TOP Week houdt zich aan de RIVM richtlijnen. TOP staat in contact met zowel de gemeente Tilburg als met Tilburg University om te zorgen dat alles goed verloopt. De komende weken zullen er regelmatig updates worden geplaatst over de invulling van TOP Winter Week.

Ik wil graag tips en tricks ontvangen

Hartstikke tof dat je gaat studeren en deelneemt aan TOP Winter Week. Er komen prachtige weken aan: de start van het studiejaar met daaraan voorafgaand verschillende introductie-activiteiten. Hoe pak je dit goed en gezond aan zodat je coronavrij kunt genieten van de introductieperiode? Download de flyer om meer te weten te komen.

Registratie & Betaling


Hoe doe ik mee aan TOP Week?

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. De inschrijvingen zullen binnenkort open gaan.

Wanneer kan ik me inschrijven voor TOP Winter Week?

De inschrijvingen voor TOP Winter Week openen binnenkort.

Kun je als (pre)-master studenten meedoen aan TOP Winter Week?

Ja zeker, TOP Winter Week is juist onder anderen bedoeld voor (pre-)master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met mede (pre-)master studenten. Tevens zullen twee mentoren die ook in hun (pre-)master fase zitten je begeleiden gedurende TOP Winter Week.

Wanneer kan ik me als deelnemer registreren tijdens TOP Week?

Als deelnemer dien je je op maandagochtend te registeren bij het sportcentrum van Tilburg University (Academielaan 5). De tijd waarop je aanwezig dient te zijn hangt af van jouw faculteit en wordt daarom later gecommuniceerd.

Kun je als ouderejaars studenten nog een keer meedoen aan TOP Week?

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn we elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen met hen het begin van hun studententijd inluiden. Wil je dus nog een keer meedoen aan TOP Week? Schrijf je dan vooral in als TOP mentor in 2022!

Hoe wordt de groepsindeling gemaakt?

Alle studenten die deelnemen aan TOP Winter Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 17 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent dat je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)master opleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het uitgangspunt dat je nieuwe mensen leert kennen


Stond je vraag hier niet tussen?

Op onze contact pagina vind je onze gegevens.