Verenigingen

Tijdens de TOP Week kom je in aanraking met studentenverenigingen, studieverenigingen en studentensportverenigingen. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze verenigingen?

Studentenverenigingen

Studentenverenigingen staan los van de studie. Hier komen studenten bij elkaar van alle mogelijke studierichtingen, wat de verscheidenheid onder studenten wat groter maakt. Bij een studentenvereniging gaat het meer om het plezier, maar je kunt ook plaats nemen in commissies die meer serieuze evenement organiseren. Binnen studentenverenigingen heb je ook kleinere groepen, disputen genoemd. Studenten kunnen zich aansluiten bij zo’n groep, waar meestal mensen bij elkaar zitten die dezelfde interesses delen.De Tilburgse Studentenverenigingen zijn:

Studieverenigingen

Een studievereniging is een vereniging binnen een bepaalde studie, waar studenten lid van kunnen worden. Leden van zo’n vereniging volgen allemaal dezelfde studie. De vereniging is daarom ook gericht op de studie zelf, en zal activiteiten organiseren die met de studierichting te maken hebben. Maar daarnaast worden er ook vaak activiteiten georganiseerd die slechts bedoeld zijn voor de gezelligheid. Kijk voor een overzicht van de Tilburgse studieverenigingen op de website van Tilburg University

Introductiekamp studievereniging

De studieverenigingen van onderstaande studies organiseren ook een introductiekamp naast de TOP Week. Dus leer je studiegenoten nóg beter kennen en ga op introductiekamp! Klik op onderstaande link en schrijf je in!

Communicatie- en Informatiewetenschappen
Organisatiewetenschappen
Personeelwetenschappen
Psychologie
Sociologie
Rechten

Studentensportverenigingen

In Tilburg zijn veel studentensportverenigingen actief. Bij het Sports Center zijn 22 studentensportverenigingen aangesloten. Iedere vereniging vertegenwoordigt een andere tak van sport. Kijk hier voor een overzicht van de studentensportverenigingen.


Like us on Facebook!

TOP Week

4 weeks 20 hours ago

Hey!
Om het nieuwe studiejaar een gezonde start te geven, trakteert eazie jou nu op 2,- korting.
Ga je voor een wrap, een poké bowl of een healthy wok maaltijd?
Check: www.eazie.nl/2-euro-kado/

Nog...