logo_00000

INFO

TOP Winter Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die gaan studeren in Tilburg, startende het tweede semester. Deze week is speciaal georganiseerd voor internationale exchange studenten en studenten die in februari starten. TOP Winter Week vindt plaats van dinsdag 21 januari tot vrijdag 24 januari. Tijdens TOP Winter Week leer je je mede studenten, de stad Tilburg en het studentenleven van Tilburg kennen. Dit zal je helpen bij een goede start in jouw nieuwe studentenstad! 

Tijdens TOP Winter Week wordt je in groepjes van 15 tot 20 studenten ingedeeld. begeleid door twee of drie leer je de stad Tilburg kennen samen met jou groepje voor vier dagen lang./ elk jaar doen er meer dan 350 studenten actief mee in de TOP Winter Week.

Let op: TOP Winter Week is geen ontgroeningsweek!

Meer weten? Lees dan eens de FAQ of neem contact met ons op.

Tijdens TOP week ga je kennismaken met alle aspecten die Tilburg aan haar studenten kan bieden. Centraal bij alle activiteiten staat het leren kennen van je studiegenoten aangezien je alle activiteiten samen bezoekt. Daarnaast staan het ontdekken van Tilburg als studentenstad en het levendige studentenleven centraal. De week heeft gevarieerde activiteiten. Zo ga je Tilburg ontdekken door de kroegentocht en een Night at the Museum, leer je de verschillende studie-, sport- en studentenverenigingen kennen, ga je tijdens de Recharge Lunch eten in het groene Spoorpark, kun je genieten van een buitenbioscoop bij Willem II, ga je chillen in het zwembad van Stappegoor en je maakt een Tilburgse TOP Cantus mee.

Er is van dinsdag tot en met vrijdag een namiddagprogramma en eten bij de studentenverenigingen. Maar ook studieverenigingen en studentensport verenigingen komen aan bod in deze week. Tijdens TOP Week kom je erachter dat er verschillende manieren zijn om een actief studentenleven in Tilburg op te bouwen. Alle verenigingen laten zichzelf zien tijdens TOP Week, aan jou de keuze of en hoe je actief bij een vereniging wilt worden na TOP Week.

Verder hebben (pre-)master studenten op dinsdag en donderdag een ander namiddagprogramma dan de bachelor studenten. Zij gaan dan niet naar de studentenverenigingen, maar krijgen een ander programma met avondeten.

Om je een idee te geven van de week, kan je hier het volledige programma van TOP Week 2019 bekijken:

MEER INFO

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. De kosten voor TOP Week zijn € 75,-. Voor dit bedrag heb je toegang tot alle activiteiten in TOP Week, krijg je de hele week avondeten en krijg je drie keer lunch.

Stappenplan

  1. Schrijf je in via onze website
  2. Betaal via iDeal of creditcard
  3. Ontvangst e-ticket per e-mail
  4. Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van alles rondom TOP Week

Als je jezelf hebt ingeschreven en je betaling binnen is, doe je automatisch mee aan TOP Week. Je krijgt dan een automatische e-mail ter bevestiging van je inschrijving met daarin je e-ticket. Dit e-ticket is je bewijs van inschrijving, dus bewaar het goed. Als je na betaling geen e-ticket ontvangen hebt, neem dan contact met ons op via topregistratie@tilburguniversity.edu. Heb je een andere vraag over je inschrijving, dan kun je contact opnemen met ons via het genoemde e-mailadres, bel naar 013 466 2849 of stel je vraag via Whatsapp op +31 6 42 09 21 70.

Als je toch niet meer mee kunt doen aan TOP Week, terwijl je jezelf al wel hebt ingeschreven moet je je afmelden. Doe je dit voor 5 augustus 2019, dan krijg je het gehele bedrag terug. Bij afmelding tussen 5 en 11 augustus 2019 krijg je de helft van het inschrijfgeld retour, aangezien er reeds kosten zijn gemaakt. Als je je afmeldt na 11 augustus 2019, heb je helaas geen recht meer op teruggave van het inschrijfgeld.

Alle studenten die deelnemen aan TOP Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 17 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent, dat zover dit mogelijk is, je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)master opleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen. Het streven is om evenwichtige groepjes te maken, maar de gemaakte groepjes blijven een weerspiegeling van de opleiding. Als je een internationale studie gaat doen, dan heb je ook grote kans op een groepje met internationale studenten. Als je een opleiding gaat doen waarbij in verhouding meer vrouwen zijn dan mannen, dan heb je ook een grote kans op een groepje met meer vrouwen dan mannen. Alle groepjes worden begeleid door twee ouderejaars studenten (mentoren) van dezelfde opleiding, voor zover het mogelijk is. Deze mentoren nemen hun groepje de hele week mee naar alle activiteiten in TOP Week en kunnen vragen beantwoorden.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het uitgangspunt dat je nieuwe mensen leert kennen.

Heb je nog geen kamer in Tilburg? Geen probleem! Je mentoren zorgen ervoor dat je een slaapplek hebt in Tilburg. Op de eerste dag van TOP Week, na de registratie, regelen de mentoren voor iedereen een slaapplek. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Neem wel slaapspullen mee als je zelf nog geen kamer hebt.

In TOP Week hoef je je minimaal zorgen te maken over maaltijden, want in de deelnemersbijdrage van TOP Week zit drie keer lunch en vijf keer avondeten inbegrepen. Je moet dus alleen zelf voor je ontbijt zorgen. Mentoren kunnen echter met diverse kroegen in Tilburg afspreken om daar iedere ochtend met het groepje te ontbijten voor een lage prijs.

Wanneer je een allergie hebt, moet je dit bij je inschrijving (onder ‘allergieën’) aangeven, zodat wij kunnen kijken of hiermee rekening gehouden kan worden. Voornamelijk noten- en glucoseallergie is voor ons handig om te weten. Daarnaast kun je doorgeven of je vegetariër bent of alleen halal vlees eet. Heb je meerdere allergieën, neem dan even contact op met ons via 013- 466 28 49 of stuur een mail naar topregistratie@tilburguniversity.edu. Heb je je al ingeschreven en ben je vergeten je allergie door te geven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, dan proberen we je zo snel en goed mogelijk te helpen!

Wanneer je veganistisch bent, kunnen wij helaas geen maaltijden voor jou verzorgen tijdens TOP Week. Om die reden ontvang je in dat geval een deel van het inschrijfgeld terug. Als je veganistisch bent, neem dan even contact op met ons via 013- 466 28 49 of stuur een mail naar topregistratie@tilburguniversity.edu.

Drankjes die je gedurende de dag nuttigt zijn voor eigen rekening en kunnen betaald worden met TOP munten. Let op: de studentenverenigingen werken tijdens deze week met andere munten. Je kunt hier dus niet met TOP munten betalen.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zorgeloos TOP Week in kunt gaan! Hieronder staan de belangrijkste benodigdheden.

E-ticket(s)

Na het afronden van je online inschrijving voor TOP Week, ontvang je een bevestiging van je inschrijving via e-mail. In deze e-mail staat een link naar je e-ticket(s). Ook kun je via je TOP account e-ticket(s) downloaden. Je e-ticket is je bewijs van inschrijving, dus zorg ervoor dat je dit e-ticket uitgeprint of digitaal meeneemt naar de Registratie bij het Sports Center op maandag. Daarnaast kun je ook tijdens de registratie het aantal bestelde munten ophalen met behulp van uitgeprinte e-ticket(s) voor de munten.

Let op: als je een wijziging in je inschrijving hebt aangebracht, dan is de barcode aangepast en moet je het e-ticket opnieuw uitprinten.

Paspoort/ID

Om jezelf te kunnen registreren op maandagochtend heb je naast je e-ticket, ook je paspoort of ID-kaart nodig. Met behulp van je paspoort of ID-kaart controleren we tijdens de gehele TOP week op leeftijd i.v.m. de alcoholwetgeving.

Pinpas/contant geld

Drankjes die je nuttigt tijdens TOP Week zijn voor eigen rekening en kun je betalen met behulp van TOP munten. TOP munten kun je kopen op alle locaties tijdens TOP Week.

Fiets

Tijdens TOP Week kun je niet zonder een fiets omdat de activiteiten verspreid zijn over Tilburg. Je maakt dus veelvuldig gebruik van een fiets om eenvoudig van de ene naar de andere locatie te komen. Je kunt je eigen fiets meenemen (met de auto of trein) of je kunt een OV fiets huren bij het station in Tilburg. Een andere optie is gebruik maken van Swapfiets. Voor een vast bedrag per maand “lease” je een fiets. Onderhoud en reparatie is bij de prijs inbegrepen. Zie de website van Swapfiets voor meer informatie.  

Slaapspullen

Mocht je nog geen slaapplek in Tilburg hebben, dan zorgen je mentoren voor een slaapplaats. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Je moet echter wel zelf voor je slaapspullen zorgen, zoals een luchtbed, kussen, slaapzak e.d.

Sport-, zwemkleding en gemakkelijke (sport)schoenen

Op dinsdag wordt Decathlon Sportsday georganiseerd, met opblaas- en waterspellen. Je loopt dus het risico om aardig nat te worden. Het is verstandig om dinsdag dus je sport- en zwemkleding aan te trekken. Daarnaast staat vrijdag Dive & Chill en Sport & Chill op het programma waarbij je jouw sport- of zwemkleding nodig hebt. Ook wordt er tussendoor veel gewandeld, dus comfortabele schoenen zijn essentieel.

Telefoon en oplader

Met je telefoon kun je de TOP applicatie downloaden. Zo heb je altijd het actuele programma van TOP Week bij de hand. Als je een windows telefoon hebt, kan je de applicatie helaas niet downloaden. Je kunt dan langs Headquarters (Burgemeester Brokxlaan 2, Tilburg) om een programmaboekje op te halen.

Regenkleding

Mocht het weer tegenvallen, dan kun je jezelf hier alvast op voorbereiden door een waterdichte jas en eventueel broek mee te nemen.

Zonnebrandcrème

Als het heerlijk weer is, heb je natuurlijk zonnebrandcrème nodig om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

TOP Week is er voor iedereen! Zo is de week ook toegankelijk voor mensen met een beperking. Mocht je aan TOP Week willen deelnemen en heb je een beperking dan vragen we je om contact met ons opnemen. Zo kunnen wij je het beste helpen en kun je ons goed uitleggen waarmee wij allemaal rekening moeten houden.

Stichting TOP hanteert een zero tolerance beleid. Drugs zijn te allen tijde verboden. Dit geldt voor zowel gebruik als verkoop van de verboden middelen. Sinds 1 januari 2014 is het volgens de Drank- en Horecawet verboden om alcohol te verstrekken aan personen van wie niet is vastgesteld dat zij de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Stichting TOP Week wil voorkomen dat er tijdens de evenementen die zij organiseert, alcoholische dranken worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar en dus strafbaar is. Daarnaast vindt Stichting TOP Week het belangrijk dat er ook geen alcohol wordt geschonken aan jongeren onder 18 jaar tijdens evenementen die niet door Stichting TOP Week zelf worden georganiseerd. Er zijn verschillende maatregelen opgesteld om alcoholgebruik onder de 18 jaar te voorkomen:

Tijdens TOP Week wordt er met leeftijdsbandjes gewerkt voor minder- en meerderjarigen. Deelnemers boven de 18 jaar krijgen een wit bandje en deelnemers onder de 18 jaar krijgen een zwart bandje. Dit onderscheid is in het donker ook goed te zien en zo is in één oogopslag duidelijk of een deelnemer wel of geen alcohol mag drinken.

Verder wordt er naar mentoren, vrijwilligers en het barpersoneel van Mise en Place goed gecommuniceerd over het zero tolerance beleid tijdens TOP Week. 

TOP Mentor

De online mentorinschrijvingen zijn helaas gesloten! Mocht je nog TOP mentor willen worden, stuur dan een e-mail naar topmentoren@uvt.nl. Wanneer je na je sollicitatiegesprek wordt gekozen als mentor, ben je verplicht op een van de voorbereidingsdagen aanwezig te zijn. De voorbereidingsdagen worden dit jaar gehouden op vrijdag 26 juli en vrijdag 2 augustus. Op uiterlijk 28 mei krijg je meer te horen over de voortgang van de selectie! 

TOP Crew

Afgelopen jaren hebben wij gewerkt met een grote groep vrijwilligers van ongeveer 250 man. Dit jaar gaat dat veranderen: je kunt bij TOP Crew horen, dat uit een kleine groep studenten zal bestaan. Je zal nauw betrokken zijn bij de organisatie van TOP Week 2019. Hier staat een mooie beloning tegenover. Onder het kopje 'organisatie' op de website staan alle voordelen op een rijtje. Inschrijven voor TOP Crew kan tot en met 31 mei via de website.

Tijdens TOP Week 2019 wordt er gebruik gemaakt van een elektronisch betaalsysteem, waarbij je kan betalen met een bandje met chip. Voordat TOP Week begint, zul je een e-mail ontvangen om je account te activeren. Hier kan je ook voor TOP Week alvast je bandje opwaarderen.  

Registratie

Voor de registratie is het belangrijk dat je jouw account geactiveerd hebt en vergeet niet je e-ticket mee te nemen met daarop de QR code. Tijdens de registratie wordt jouw account gekoppeld aan je bandje met chip.

Opwaarderen

  1. Download the TOP Week app
  2. Login met de gegevens van het Tactile account
  3. Ga naar ‘Top-up’
  4. Waardeer op met de volgende betaalmethodes: iDEAL, Creditcard en Paypal

Refunds

Na TOP Week 2019 wordt het overgebleven tegoed automatisch teruggestort naar je bankrekening. Vergeet daarom niet op tijd op te waarderen, zodat je genoeg tegoed hebt op je bandje.

Problemen met het betalingssysteem

Als je vragen hebt over het betalingssysteem, ga naar de Payment Helpdesk tijdens het diner op maandag in de Spoorzone. We staan dan klaar om je te helpen als je problemen hebt met betalen of opwaarderen. Tijdens andere evenementen zal ook altijd een Payment Helpdesk aanwezig zijn en op de Headquarters van TOP in de Spoorzone kan je ook altijd terecht.

Een betaling

Wanneer je bijvoorbeeld een drankje besteld, moet je eerst je bandje scannen bij de terminal bij de bar. De barmedewerker zal vervolgens de bestelling plaatsen en het bedrag zal van je tegoed afgehaald worden.

Lunch en Diner

Mentoren kunnen met behulp van het bandje de lunch (op dinsdag, woensdag en vrijdag) en het diner (alle dagen van TOP Week) ophalen bij alle verschillende locaties. Wanneer de groep niet compleet is, is het mogelijk om de lunch of het diner in shifts op te halen.

Check-in bij evenementen

Om TOP Week elk jaar te verbeteren, zijn wij geïnteresseerd in het aantal bezoekers van onze evenementen. Daarom willen wij jullie vriendelijk vragen om jezelf in te checken met je bandje bij de volgende evenementen: Maandag Diner, Night at the Museum, Cantus, Festival, Diner bij Willem ll, Outdoor Cinema, Swim & Chill, Beach & Chill en TOP OFF.

Bandje gebroken of kwijt, wat nu?

Wanneer je je bandje verliest, moet je gelijk je account ontkoppelen van je bandje via je account. Jouw account zal dan gekoppeld worden aan een nieuw bandje.

Ga naar de Headquarters van TOP bij de Spoorzone, wanneer je bandje is gebroken of verloren. Wanneer je bandje is gebroken, krijg je een nieuw bandje op vertoon van het kapotte bandje en je ID kaart. Wanneer je je bandje bent verloren, kun je een nieuw bandje ontvangen voor €40 op vertoon van je ID kaart.

Activiteiten waar geen gebruik gemaakt wordt van het betalingssysteem: Student Associations Afternoon Programs, Night at the Museum, Boozeless Crew @ Doloris and the Pub Crawl.

Payment Helpdesks

Als je vragen of problemen hebt met het betalingssysteem, kan je gedurende TOP Week de Payment Helpdesk bezoeken. Bij de volgende activiteiten zal een payment helpdesk aanwezig zijn: Monday Dinner, TOP ON, Games Day, Recharge lunch, Cantus, TOP Festival, Outdoor Cinema, Swim & Chill, Beach & Chill and the TOP OFF.