logo_00000

INFO

TOP Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die gaan studeren in Tilburg (Tilburg University, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool). Je kunt deelnemen aan TOP Week als (HBO/WO) bachelor student, als (pre-)master student, als Nederlandse student of als internationale student. TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, je nieuwe studentenstad en het studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken. Kortom TOP Week is hét begin van jouw studentenleven in Tilburg!

TOP Week vindt elk jaar plaats in de week voordat het nieuwe collegejaar begint. TOP Week vindt in 2019 plaats van maandag 19 augustus t/m vrijdag 23 augustus. Tijdens TOP Week word je ingedeeld in een groep van ongeveer 15 studenten op basis van je studie. Onder begeleiding van twee ouderejaars studenten (mentoren) ga je samen met je groepje vijf dagen lang op pad, waarbij je verschillende activiteiten en evenementen bezoekt. Elk jaar wordt Tilburg op zijn kop gezet door ruim 4.000 studenten die actief deelnemen aan TOP Week. Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Meer weten? Lees dan eens de FAQ of neem contact met ons op.

Start jij jouw studentenleven in Tilburg samen met 4.000 medestudenten? Schrijf je vanaf 27 mei in voor TOP Week via de website.

TOP Week 2019 is dit jaar van maandag 19 augustus t/m vrijdag 23 augustus. Tijdens deze week ga je kennismaken met alle aspecten die Tilburg aan haar studenten kan bieden. Centraal bij alle activiteiten staat het leren kennen van je studiegenoten aangezien je alle activiteiten samen bezoekt. Daarnaast staan het ontdekken van Tilburg als studentenstad en het levendige studentenleven centraal. De week heeft gevarieerde activiteiten. Zo ga je Tilburg ontdekken door “Experience Tilburg” en de kroegentocht, leer je de verschillende verenigingen kennen door o.a. namiddagprogramma’s, ga je tijdens de Recharge Lunch eten op de groene campus van Tilburg University, kun je genieten van een buitenbioscoop, en een Tilburgse TOP Cantus.

Er is van dinsdag tot en met vrijdag een namiddagprogramma en eten bij de studentenverenigingen. Maar ook studieverenigingen en studentensport verenigingen komen aan bod in deze week. Tijdens TOP Week kom je erachter dat er verschillende manieren zijn om een actief studentenleven in Tilburg op te bouwen. Alle verenigingen laten zichzelf zien tijdens TOP Week, aan jou de keuze of en hoe je actief bij een vereniging wilt worden na TOP Week.

Verder worden er voor master- en internationale studenten aparte programma onderdelen aangeboden, waarbij wordt gekeken naar de wensen en behoeften van iedere doelgroep.
Voor een indicatie van het programma, kun je hier het programma van TOP Week 2018 bekijken:

MEER INFO

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. Je kunt je inschrijven vanaf 27 mei t/m 10 augustus. De kosten voor TOP Week zijn € 75,-. Voor dit bedrag heb je toegang tot alle activiteiten in TOP Week, krijg je de hele week avondeten en krijg je drie keer lunch.

Stappenplan

  1. Schrijf je in via onze website
  2. Betaal via iDeal of creditcard
  3. Ontvangst e-ticket per e-mail
  4. Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van alles rondom TOP Week

Als je jezelf hebt ingeschreven en je betaling binnen is, doe je automatisch mee aan TOP Week. Je krijgt dan een automatische e-mail ter bevestiging van je inschrijving met daarin je e-ticket. Dit e-ticket is je bewijs van inschrijving, dus bewaar het goed. Als je na betaling geen e-ticket ontvangen hebt, neem dan contact met ons op via topregistratie@tilburguniversity.edu. Heb je een andere vraag over je inschrijving, dan kun je contact opnemen met ons via het genoemde e-mailadres, bel naar 013 466 2849 of stel je vraag via Whatsapp op +31 6 42 09 21 70.

Als je toch niet meer mee kunt doen aan TOP Week, terwijl je jezelf al wel hebt ingeschreven moet je je afmelden. Doe je dit voor 5 augustus 2019, dan krijg je het gehele bedrag terug. Bij afmelding tussen 5 en 11 augustus 2019 krijg je de helft van het inschrijfgeld retour, aangezien er reeds kosten zijn gemaakt. Als je je afmeldt na 11 augustus 2019, heb je helaas geen recht meer op teruggave van het inschrijfgeld.

INSCHRIJVEN!

Alle studenten die deelnemen aan TOP Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 15 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent, dat zover dit mogelijk is, je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)master opleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen. Het streven is om evenwichtige groepjes te maken, maar de gemaakte groepjes blijven een weerspiegeling van de opleiding. Als je een internationale studie gaat doen, dan heb je ook grote kans op een groepje met internationale studenten. Als je een opleiding gaat doen waarbij in verhouding meer vrouwen zijn dan mannen, dan heb je ook een grote kans op een groepje met meer vrouwen dan mannen. Alle groepjes worden begeleid door twee ouderejaars studenten (mentoren) van dezelfde opleiding, voor zover het mogelijk is. Deze mentoren nemen hun groepje de hele week mee naar alle activiteiten in TOP Week en kunnen vragen beantwoorden.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het uitgangspunt dat je nieuwe mensen leert kennen.

Heb je nog geen kamer in Tilburg? Geen probleem! Je mentoren zorgen ervoor dat je een slaapplek hebt in Tilburg. Op de eerste dag van TOP Week, na de registratie, regelen de mentoren voor iedereen een slaapplek. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Neem wel slaapspullen mee als je zelf nog geen kamer hebt.

In TOP Week hoef je je minimaal zorgen te maken over maaltijden, want in de deelnemersbijdrage van TOP Week zit drie keer lunch en vijf keer avondeten inbegrepen. Je moet dus alleen zelf voor je ontbijt zorgen. Mentoren kunnen echter met diverse kroegen in Tilburg afspreken om daar iedere ochtend met het groepje te ontbijten voor een lage prijs.

Wanneer je een allergie hebt, moet je dit bij je inschrijving (onder ‘allergieën’) aangeven, zodat wij kunnen kijken of hiermee rekening gehouden kan worden. Voornamelijk noten- en glucoseallergie is voor ons handig om te weten. Daarnaast kun je doorgeven of je vegetariër bent of alleen halal vlees eet. Heb je meerdere allergieën, neem dan even contact op met ons via 013- 466 28 49 of stuur een mail naar topregistratie@tilburguniversity.edu. Heb je je al ingeschreven en ben je vergeten je allergie door te geven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, dan proberen we je zo snel en goed mogelijk te helpen!

Drankjes die je gedurende de dag nuttigt zijn voor eigen rekening en kunnen betaald worden met TOP munten. Let op: de studentenverenigingen werken tijdens deze week met andere munten. Je kunt hier dus niet met TOP munten betalen.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zorgeloos TOP Week in kunt gaan! Hieronder staan de belangrijkste benodigdheden.

E-ticket(s)

Na het afronden van je online inschrijving voor TOP Week, ontvang je een bevestiging van je inschrijving via e-mail. In deze e-mail staat een link naar je e-ticket(s). Ook kun je via je TOP account e-ticket(s) downloaden. Je e-ticket is je bewijs van inschrijving, dus zorg ervoor dat je dit e-ticket uitgeprint of digitaal meeneemt naar de Registratie bij het Sports Center op maandag. Daarnaast kun je ook tijdens de registratie het aantal bestelde munten ophalen met behulp van uitgeprinte e-ticket(s) voor de munten.

Let op: als je een wijziging in je inschrijving hebt aangebracht, dan is de barcode aangepast en moet je het e-ticket opnieuw uitprinten.

Paspoort/ID

Om jezelf te kunnen registreren op maandagochtend heb je naast je e-ticket, ook je paspoort of ID-kaart nodig. Met behulp van je paspoort of ID-kaart controleren we tijdens de gehele TOP week op leeftijd i.v.m. de alcoholwetgeving.

Pinpas/contant geld

Drankjes die je nuttigt tijdens TOP Week zijn voor eigen rekening en kun je betalen met behulp van TOP munten. TOP munten kun je kopen op alle locaties tijdens TOP Week.

Fiets

Tijdens TOP Week kun je niet zonder een fiets omdat de activiteiten verspreid zijn over Tilburg. Je maakt dus veelvuldig gebruik van een fiets om eenvoudig van de ene naar de andere locatie te komen. Je kunt je eigen fiets meenemen (met de auto of trein) of je kunt een OV fiets huren bij het station in Tilburg. Een andere optie is gebruik maken van Swapfiets. Voor een vast bedrag per maand “lease” je een fiets. Onderhoud en reparatie is bij de prijs inbegrepen. Zie de website van Swapfiets voor meer informatie.  

Slaapspullen

Mocht je nog geen slaapplek in Tilburg hebben, dan zorgen je mentoren voor een slaapplaats. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Je moet echter wel zelf voor je slaapspullen zorgen, zoals een luchtbed, kussen, slaapzak e.d.

Sport-, zwemkleding en gemakkelijke (sport)schoenen

Op dinsdag wordt Decathlon Sportsday georganiseerd, met opblaas- en waterspellen. Je loopt dus het risico om aardig nat te worden. Het is verstandig om dinsdag dus je sport- en zwemkleding aan te trekken. Daarnaast staat vrijdag Dive & Chill en Sport & Chill op het programma waarbij je jouw sport- of zwemkleding nodig hebt. Ook wordt er tussendoor veel gewandeld, dus comfortabele schoenen zijn essentieel.

Telefoon en oplader

Met je telefoon kun je de TOP applicatie downloaden. Zo heb je altijd het actuele programma van TOP Week bij de hand. Als je een windows telefoon hebt, kan je de applicatie helaas niet downloaden. Je kunt dan langs Headquarters (Burgemeester Brokxlaan 2, Tilburg) om een programmaboekje op te halen.

Regenkleding

Mocht het weer tegenvallen, dan kun je jezelf hier alvast op voorbereiden door een waterdichte jas en eventueel broek mee te nemen.

Zonnebrandcrème

Als het heerlijk weer is, heb je natuurlijk zonnebrandcrème nodig om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

TOP Week is er voor iedereen! Zo is de week ook toegankelijk voor mensen met een beperking. Mocht je aan TOP Week willen deelnemen en heb je een beperking dan vragen we je om contact met ons opnemen. Zo kunnen wij je het beste helpen en kun je ons goed uitleggen waarmee wij allemaal rekening moeten houden.

Stichting TOP hanteert een zero tolerance beleid. Drugs zijn te allen tijde verboden. Dit geldt voor zowel gebruik als verkoop van de verboden middelen. Sinds 1 januari 2014 is het volgens de Drank- en Horecawet verboden om alcohol te verstrekken aan personen van wie niet is vastgesteld dat zij de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Stichting TOP Week wil voorkomen dat er tijdens de evenementen die zij organiseert, alcoholische dranken worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar en dus strafbaar is. Daarnaast vindt Stichting TOP Week het belangrijk dat er ook geen alcohol wordt geschonken aan jongeren onder 18 jaar tijdens evenementen die niet door Stichting TOP Week zelf worden georganiseerd. Er zijn verschillende maatregelen opgesteld om alcoholgebruik onder de 18 jaar te voorkomen:

Tijdens TOP Week wordt er met leeftijdsbandjes gewerkt voor minder- en meerderjarigen. Deelnemers boven de 18 jaar krijgen een wit bandje en deelnemers onder de 18 jaar krijgen een zwart bandje. Dit onderscheid is in het donker ook goed te zien en zo is in één oogopslag duidelijk of een deelnemer wel of geen alcohol mag drinken.

Verder wordt er naar mentoren, vrijwilligers en het barpersoneel van Mise en Place goed gecommuniceerd over het zero tolerance beleid tijdens TOP Week.