logo_00000

Informatie

TOP Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die gaan studeren in Tilburg (Tilburg University, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool). Je kunt deelnemen aan TOP Week als (HBO/WO) bachelor student, als (pre-)master student, als Nederlandse student of als internationale student. TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, je nieuwe studentenstad en het studentenleven in Tilburg. Dit zorgt ervoor dat jij een vliegende start kan maken. Kortom TOP Week is hét begin van jouw studentenleven in Tilburg!

Inschrijvingen gaan medio juni open! 

TOP Week staat bekend als het grootste studentenevenement van Tilburg en is in de afgelopen 39 jaar uitgegroeid tot een waar begrip. Deze introductieweek vindt elk jaar plaats in de week voordat het nieuwe collegejaar begint. TOP Week vindt in 2020 plaats van maandag 24 augustus t/m vrijdag 28 augustus. Tijdens TOP Week word je ingedeeld in een groep van ongeveer 17 studenten op basis van je studie. Onder begeleiding van twee ouderejaars studenten (mentoren) ga je samen met je groepje vijf dagen lang op pad, waarbij je verschillende activiteiten en evenementen bezoekt. Elk jaar wordt Tilburg op zijn kop gezet door ruim 4.000 studenten die actief deelnemen aan TOP Week. Let op: TOP Week is geen ontgroeningsweek!

Meer weten? Lees dan eens de FAQ hieronder of neem contact met ons op.

Algemeen

Tijdens TOP week ga je kennismaken met alle aspecten die Tilburg aan haar studenten kan bieden. Centraal bij alle activiteiten staat het leren kennen van je studiegenoten aangezien je alle activiteiten samen bezoekt. Daarnaast staan het ontdekken van Tilburg als studentenstad en het levendige studentenleven centraal. De week heeft gevarieerde activiteiten. Het volledige programma volgt nog. 

Er is van dinsdag tot en met vrijdag een namiddagprogramma en eten bij de studentenverenigingen. Maar ook studieverenigingen en studentensport verenigingen komen aan bod in deze week. Tijdens TOP Week kom je erachter dat er verschillende manieren zijn om een actief studentenleven in Tilburg op te bouwen. Alle verenigingen laten zichzelf zien tijdens TOP Week, aan jou de keuze of en hoe je actief bij een vereniging wilt worden na TOP Week.

Verder hebben (pre-)master studenten op dinsdag en donderdag een ander namiddagprogramma dan de bachelor studenten. Zij gaan dan niet naar de studentenverenigingen, maar krijgen een ander programma met avondeten.


TOP Week is de algemene introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg die in het eerste semester starten met hun opleiding. Tijdens TOP Week staat alles in het teken van kennismaken met je medestudenten, je nieuwe studentenstad en het studentenleven in Tilburg. Ben je benieuwd naar het programma? Klik dan hier.

TOP Week is elk jaar de week voordat het nieuwe collegejaar begint. TOP Week vindt in 2020 plaats van maandag 24 augustus t/m vrijdag 28 augustus.

TOP Week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten die gaan studeren in Tilburg (Tilburg University, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool). Je kunt deelnemen aan TOP Week als (HBO/WO) bachelor student, als (pre-)master student, als Nederlandse student of als internationale student. TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten.

Het programma volgt nog. 

TOP Week wordt georganiseerd door en voor studenten. De organisatie bestaat uit een zevenkoppig bestuur wat zich het hele jaar inzet aangevuld met verschillende commissies die zich een aantal maanden inzetten om een geweldige TOP Week neer te zetten! Daarnaast wordt Stichting TOP begeleid door Tilburg University en door de Raad van Toezicht. Wil je meer over ons weten, kijk dan bij organisatie.

Tijdens de verplichte Programma Introductie (PI) ontvang je alle informatie over studeren en het onderwijsprogramma van jouw opleiding. Zo krijg je o.a. praktische informatie over de digitale leeromgeving, de faciliteiten die aanwezig zijn op de universiteit en waar je terecht kunt met vragen of problemen. De PI wordt georganiseerd door de Schools en staat los van TOP Week. Bij vragen over de PI verwijzen we je graag door naar de Tilburg University website. 

Niets moet en alles mag deze week, dus er zijn geen verplichte onderdelen. Het is natuurlijk wel leuker om aan zoveel mogelijk mee te doen en zoveel mogelijk te zien!

Registratie & Betaling

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. 

De inschrijvingen zullen medio juni open gaan. Voor meer informatie, volg ons op Facebook of Instagram. 

In TOP Week hoef je je minimaal zorgen te maken over maaltijden, want in de deelnemersbijdrage van TOP Week zit drie keer lunch en vijf keer avondeten inbegrepen. Je moet dus alleen zelf voor je ontbijt zorgen. Mentoren kunnen echter met diverse kroegen in Tilburg afspreken om daar iedere ochtend met het groepje te ontbijten voor een lage prijs.

Wanneer je een allergie hebt, moet je dit bij je inschrijving (onder ‘allergieën’) aangeven, zodat wij kunnen kijken of hiermee rekening gehouden kan worden. Voornamelijk noten- en glutteneallergie is voor ons handig om te weten. Daarnaast kun je doorgeven of je vegetariër bent of alleen halal vlees eet. Heb je meerdere allergieën, neem dan even contact op met ons via 013- 466 28 49 of stuur een mail naar topregistratie@tilburguniversity.edu. Heb je je al ingeschreven en ben je vergeten je allergie door te geven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, dan proberen we je zo snel en goed mogelijk te helpen!

Wanneer je veganistisch bent, kunnen wij helaas geen maaltijden voor jou verzorgen tijdens TOP Week. Om die reden ontvang je in dat geval een deel van het inschrijfgeld terug. Als je veganistisch bent, neem dan even contact op met ons via 013- 466 28 49 of stuur een mail naar topregistratie@tilburguniversity.edu.

Drankjes die je gedurende de dag nuttigt zijn voor eigen rekening en kunnen betaald worden met je TOP saldo. Let op: de studentenverenigingen werken tijdens TOP Week met andere manier van betaling. Je kunt hier dus niet met je TOP saldo betalen.

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. De kosten moeten nog worden bepaald, maar zal dit jaar meer in de vorm van een kleine bijdrage zijn. 

Om mee te doen aan TOP Week moet je je inschrijven via de website. De inschrijvingen zijn open vanaf juni t/m augustus. Maar let op: dit jaar hebben wij een maximaal aantal studenten dat kan deelnemen aan TOP Week. Wees er dus snel bij want mochten wij al eerder vol zitten, dan zullen we eerder sluiten. 

Ja, TOP Week is ook voor (pre-)master studenten. Je wordt ingedeeld in een groepje met mede (pre-)master studenten en twee mentoren die ook in hun (pre-)master fase zitten. Voor de (pre-)master groepen is er op onderdelen een aangepast programma.

Nee, dit kan alleen wanneer je aan een nieuwe studie begint. Wel zijn wij elk jaar op zoek naar mentoren die de nieuwe studenten in Tilburg rondleiden en samen het begin van hun studententijd inluiden of enthousiaste TOP Crewleden die ons in TOP Week helpen bij activiteiten. Dus wil je nog een keer meedoen? Schrijf je dan vooral in als mentor of help mee als TOP Crew!

Als je toch niet meer mee kunt doen aan TOP Week, terwijl je jezelf al wel hebt ingeschreven moet je je afmelden. Doe je dit voor 3 augustus 2020, dan krijg je de gehele bedrag terug. Bij afmelding tussen 3 en 9 augustus krijg je de helft van het inschrijfgeld retour. Als je je afmeldt na 9 augustus, heb je helaas geen recht meer op teruggave van het inschrijfgeld. 

Mocht je niet bij de registratieochtend aanwezig kunnen zijn, dan moet je naar TOP Headquarters komen om jezelf te registreren. Deze bevindt zich in de Koepelhal bij de Spoorzone (adres: NS-Plein, 5014 DA Tilburg). Je kunt hier op maandag tussen 13:30 uur en 00:00 uur. De overige dagen kun je vanaf 8:00 uur tot 00:00 uur terecht bij HQ. Het is wel noodzakelijk dat je van tevoren een e-mail stuurt naar top@tilburguniversity.edu, waarin je aangeeft wanneer je langskomt. Vergeet je e-ticket en een geldig legitimatiebewijs niet mee te nemen.

Alle studenten die deelnemen aan TOP Week worden ingedeeld in groepjes. Deze groepjes bestaan uit ongeveer 17 studenten en worden ingedeeld op basis van studie. Dit betekent, dat zover dit mogelijk is, je ingedeeld wordt in een groepje met studenten die dezelfde opleiding volgen als jij. Uitzonderingen hierop zijn sommige (pre-)master opleidingen, waarbij niet altijd mogelijk is om één groepje te vullen met dezelfde opleiding. In deze gevallen kom je in een groepje met (pre-)master studenten van gerelateerde opleidingen.

Het is niet mogelijk om jezelf samen met een vriend of vriendin op te geven, omdat de groepsindeling automatisch, en dus willekeurig, gaat. Bovendien is het uitgangspunt dat je nieuwe mensen leert kennen.

Accommodatie

Heb je nog geen kamer in Tilburg? Geen probleem! Je mentoren zorgen ervoor dat je een slaapplek hebt in Tilburg. Op de eerste dag van TOP Week, na de registratie, regelen de mentoren voor iedereen een slaapplek. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Neem wel slaapspullen mee als je zelf nog geen kamer hebt.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zorgeloos TOP Week in kunt gaan! Hieronder staan de belangrijkste benodigdheden.

E-ticket(s)

Na het afronden van je online inschrijving voor TOP Week, ontvang je een bevestiging van je inschrijving via e-mail. In deze e-mail staat een link naar je e-ticket(s). Ook kun je via je TOP account e-ticket(s) downloaden. Je e-ticket is je bewijs van inschrijving, dus zorg ervoor dat je dit e-ticket uitgeprint of digitaal meeneemt naar de Registratie bij het Sports Center op maandag. 

Paspoort/ID

Om jezelf te kunnen registreren op maandagochtend heb je naast je e-ticket, ook je paspoort of ID-kaart nodig. Met behulp van je paspoort of ID-kaart controleren we tijdens de gehele TOP Week op leeftijd i.v.m. de alcoholwetgeving.

Pinpas/contant geld

Drankjes die je nuttigt tijdens TOP Week zijn voor eigen rekening en kun je betalen met behulp van je TOP saldo. Je TOP saldo kun je op alle locaties tijdens TOP Week opwaarderen.

Fiets

Tijdens TOP Week kun je niet zonder een fiets omdat de activiteiten verspreid zijn over Tilburg. Je maakt dus veelvuldig gebruik van een fiets om eenvoudig van de ene naar de andere locatie te komen. Je kunt je eigen fiets meenemen (met de auto of trein) of je kunt een OV fiets huren bij het station in Tilburg. 

Slaapspullen

Mocht je nog geen slaapplek in Tilburg hebben, dan zorgen je mentoren voor een slaapplaats. Dit kan bij een van de mentoren of bij één van je groepsgenoten zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken: voor onderdak wordt in ieder geval gezorgd! Je moet echter wel zelf voor je slaapspullen zorgen, zoals een luchtbed, kussen, slaapzak e.d.

Sport-, zwemkleding en gemakkelijke (sport)schoenen

Op dinsdag wordt de spellendag georganiseerd, met opblaas- en waterspellen. Je loopt dus het risico om aardig nat te worden. Het is verstandig om dinsdag dus je sport- en zwemkleding aan te trekken. Daarnaast staat vrijdag Dive & Chill en Sport & Chill op het programma waarbij je jouw sport- of zwemkleding nodig hebt. Ook wordt er tussendoor veel gewandeld, dus comfortabele schoenen zijn essentieel.

Telefoon en oplader

Met je telefoon kun je de TOP applicatie downloaden. Zo heb je altijd het actuele programma van TOP Week bij de hand. Als je een windows telefoon hebt, kan je de applicatie helaas niet downloaden. Je kunt dan langs Headquarters (Burgemeester Brokxlaan 2, Tilburg) om een programmaboekje op te halen.

Regenkleding

Mocht het weer tegenvallen, dan kun je jezelf hier alvast op voorbereiden door een waterdichte jas en eventueel broek mee te nemen.

Zonnebrandcrème

Als het heerlijk weer is, heb je natuurlijk zonnebrandcrème nodig om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Alcoholbeleid

Stichting TOP hanteert een zero tolerance beleid. Drugs zijn te allen tijde verboden. Dit geldt voor zowel gebruik als verkoop van de verboden middelen. Sinds 1 januari 2014 is het volgens de Drank- en Horecawet verboden om alcohol te verstrekken aan personen van wie niet is vastgesteld dat zij de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Stichting TOP Week wil voorkomen dat er tijdens de evenementen die zij organiseert, alcoholische dranken worden verkocht aan jongeren onder de 18 jaar en dus strafbaar is. Daarnaast vindt Stichting TOP Week het belangrijk dat er ook geen alcohol wordt geschonken aan jongeren onder 18 jaar tijdens evenementen die niet door Stichting TOP Week zelf worden georganiseerd. Er zijn verschillende maatregelen opgesteld om alcoholgebruik onder de 18 jaar te voorkomen:

Tijdens TOP Week wordt er met leeftijdsbandjes gewerkt voor minder- en meerderjarigen. Verder wordt er naar mentoren, vrijwilligers en het barpersoneel van Mise en Place goed gecommuniceerd over het zero tolerance beleid tijdens TOP Week. 

TOP Goes Green

Stichting TOP focust zich op het verduurzamen van de organisatie en van TOP Week zelf. TOP probeert bewustwording te creëren binnen de organisatie door het implementeren van de volgende punten:

 • Ten opzichte van vorig jaar heeft TOP bijna één miljoen minder pagina’s afgedrukt. Dit hebben we bereikt door zo min mogelijk programmaboekjes te printen en minder papier in de TOP goodie bag te stoppen;
 • De hoeveelheid afval wordt gereduceerd door het uitdelen van lunchkratten in plaats een lunch per persoon verpakt;
 • Al het overgebleven eten gaat naar de voedselbank: Pater Poels;
 • TOP stimuleert alle deelnemers om met de fiets naar de verschillende evenementen te komen tijdens TOP Week;
 • Alle T-shirts van de TOP Crew worden bedrukt zonder jaartal, op deze manier kunnen de T-shirts meerdere jaren gebruikt worden;
 • TOP werkt voornamelijk samen met bedrijven uit Brabant, op deze manier wordt de lokale economie gestimuleerd;
 • De organisatie gaat iedere dag op de fiets naar kantoor;
 • Iedereen die koffie- of thee drinkt brengt zijn of haar eigen mok mee naar kantoor om zo het gebruik van plastic/papieren bekertjes te vermijden.


Stichting TOP stimuleert ook de deelnemers om bewust met het milieu om te gaan. Wat kan je als deelnemer doen om een duurzamere TOP week te beleven? Wij hebben de volgende suggesties:


 • Neem een herbruikbare waterfles mee die je gedurende week kan vullen bij de verschillende watertappunten;
 • Download de TOP app. Hier vind je alle informatie over TOP week en deze vervangt het geprinte programmaboekje;
 • Ruim al je eigen afval op en stimuleer je groepsleden om dit ook te doen;
 • Probeer zo min mogelijk afval te produceren door pas nieuwe verpakkingen open te maken als er een leeg is en neem eventueel overgebleven eten mee naar huis;
 • Gebruik je fiets om naar alle evenementen te komen tijdens TOP Week.TOP Mentoren & Crew

Je kunt je vanaf mei via de website inschrijven als TOP Crewlid. Klik hier voor meer informatie.

De online inschrijvingen gaan 16 maart t/m 5 april 2020. 

De voorkeur gaat uit naar een mentorkoppel met dezelfde studie i.v.m. de begeleiding van groepjes die ingedeeld zijn op basis van de studie. We zien je inschrijving graag tegemoet!

De voorbereidingsdagen voor mentoren is op 6 augustus. Als je mentor of reserve mentor bent ontvang je een e-mail van topmentoren@uvt.nl met de datum van jouw voorbereidingsdag.

Je kan mentor worden, ook als je niet in Tilburg woont. Houd er wel rekening mee dat van je verwacht wordt om van minimaal 8 slaapplekken te voorzien tijdens TOP Week.

Helaas kun je geen mentor worden als je niet aan de universiteit van Tilburg of een van de hogescholen (Fontys/Avans) van Tilburg studeert.

Dat kan zeker! Alle studenten uit Tilburg mogen mentor worden. Ongeacht aan welke onderwijsinstelling je studeert.