Goed doel

Doelstelling Muziekids

Muziekids  wil ziekenhuispatientjes en hun familie in ziekenhuizen ontspanning bieden, dit door middel van muziek. Door samen muziek te maken ontspannen ze, voelen ze zich beter en wordt de opname in een ziekenhuis ineens een stuk aangenamer. Dit niet alleen voor de ziekenhuispatientjes, maar ook voor de rest van het gezin en grootouders.

Muziekids is een landelijke stichting, en heeft ondertussen al 5 heuse Muziekids studio’s gerealiseerd. In het ETZ is nu bijna 4 jaar geleden de eerste echte Muziekids Studio geopend. We hebben een erg druk programma en zijn 365 dagen per jaar geopend.  In de studio en op de kinderafdeling is er iedere dag een ervaren studioleider. Daarnaast zijn de 14 enthousiaste muzikale vrijwilligers onmisbaar om de drukte aan te kunnen.

Guus Meeuwis is, als bekende Tilburger, gevraagd zijn naam aan deze studio te verbinden, vandaar de naam: Guus Meeuwis Muziekids Studio. Guus helpt ons, maar we hebben uw steun ook hard nodig!

Muziekids is een landelijke stichting. Alles dat in Tilburg aan sponsoring en giften wordt verkregen is voor de studio in het Tilburgse ETZ, zo blijft alles tastbaar, gewoon hier in ons ziekenhuis!

Christel van der Bruggen, John Verbunt.

IMC Weekendschool

Elk jaar volgen zo’n 1.000 nieuwsgierige jongeren vrijwillig het lesprogramma van de weekendschool. Deze jongeren van 10 tot 14 jaar maken kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap en maatschappij. In drie jaar maken ze in zo’n tachtig zondagen kennis met tientallen bevlogen professionals. Daarbij stimuleren ze hun leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en brengen ze hen de vaardigheden bij die hen helpen hun doelen te bereiken. Elke les richten ze zo in dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Momenten die bijblijven, die hun horizon vergroten en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. Zo bieden ze onze leerlingen inspiratie voor het leven.

Serve the City

Serve the City Tilburg wil studenten inspireren om zich in te zetten voor een ander. Ze willen studenten bewust maken van de noden in de stad en daarnaast de mogelijkheid bieden om samen met anderen een verschil te maken. Vanuit deze missie willen ze het volgende bereiken:

  • Studenten zijn zich bewust van de noden in de stadStudenten komen in (duurzaam) contact met hulpbehoevende en minderbedeelde stadsgenoten
  • Studenten slaan gezamenlijk de handen ineen om een steentje bij te dragen aan een beter Tilburg
  • Het imago van studenten wordt verbeterd
  • De band tussen de universiteit en de hogescholen enerzijds en de stad Tilburg anderzijds wordt versterkt.

Stichting Move

Move koppelt jongeren die minder voorsprong hebben dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Door hen samen in actie te laten komen voor hun omgeving merken deze jongeren wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Op deze manier laat Stichting Move hen ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen. Stichting Move heeft al bijna 350 Move-projecten met kinderen van basisscholen uit minder bedeelde wijken en studenten uitgevoerd.


Like us on Facebook!

TOP Week

1 month 3 weeks ago

Hey!
Om het nieuwe studiejaar een gezonde start te geven, trakteert eazie jou nu op 2,- korting.
Ga je voor een wrap, een poké bowl of een healthy wok maaltijd?
Check: www.eazie.nl/2-euro-kado/

Nog...